Lönnå. Nu kommer körgurun Kjell Lönnå till Skokloster. Foto: Kristofer Lönnå

Nu tar Lönnå med sig kören till halvön

De har stått på allsångsscenen på Skansen, sjungit för påven och upprätt i operahuset i Sidney. Nu kommer Kjell Lönnå och hans kör till Skokloster.

  • Publicerad 08:37, 28 sep 2017

Den 7 oktober kommer Sundsvalls Kammarkör till Skokloster. En kör som leds av ingen mindre än det svenska körproffset Kjell Lönnå, som arbetat med körsång i över 60 år.

Sundsvalls Kammarkör har blivit något av en TV-kör. De har gjort mer än 150 separata program för televisionen, allt ifrån meditativa konserter till allsångskonserter.

Förutom radio- och tv-program gör kammarkören åtskilliga livekonserter, inte minst i hemstaden Sundsvall. Kören turnérar också flitigt både inom Sverige och utomlands.

Nu kommer alltså den beresta och uppmärksammade kören till Skokloster.

–Det ska bli jätteroligt att komma till Skokloster. Jag har varit där tidigare, men det var längesen nu. Så jag ser fram emot den här konserten, och den vackra naturen därute, säger Kjell Lönnå.

Vad ska ni bjuda Skoklosterpubliken på?

– Det blir som alltid ett varierande program. Vi har inget tryckt program inför våra konserter utan jag gör ett program för stunden, under konsertens gång, säger Kjell Lönnå.

Då uppträder kören

Vad? Konsert med Sundsvalls kammarkör.

Var? Skoklosters kyrka.

När? 7 oktober, klockan 16.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet