Ett första spadtag. Arbetet med aktivitetsparken sätter i gång officiellt. Foto: Mostphotos

Nu tas det första spadtaget till den nya aktivitetsparken

Nu blir det officiellt. På fredag, den 15 mars klockan 12.00, tas det första spadtaget till aktivitetsparken i Bro.

  • Publicerad 16:00, 8 mar 2019

Entreprenören har redan börjat, men nu invigs arbetet officiellt. Råbyplan ska bli en aktivitetspark.

– Vi vill att den ska stimulera till spontanidrott och även till kulturaktiviteter med scenen, dansbanan och dj-båset som ska byggas där. Vi hoppas kunna locka alla åldrar, säger Lars Björketun, projektledare på kultur- och fritidskontoret.

Klockan 12.00 på fredag tas det första spadtaget och kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C) ska säga några ord. Upplands-Bro kommun bjuder på korvgrillning och med en modell eller illustration visar de upp vad som ska växa fram under våren och sommaren.

Färdigt innan hösten är här

– Vi beräknar att hela parken kommer att vara helt klar mot sensommaren eller tidig höst, om allt går som det ska.

Steg ett i bygget, som redan har påbörjats, är att gräva och dra ner dagvattenledningar under marken. Nästa steg blir att göra i ordning de olika markytorna, beroende på vad som ska vara var.

– Det blir asfalt till basketplanen och konstgräs till fotbollsplanen till exempel, förklarar Lars Björketun.

Steg tre blir att få utrustningen på plats, som fotbollsmål, basketkorgar och parkourhinder. Och det sista som görs blir att fixa gräsmattan och alla planteringar.

– Det känns jätteroligt att det är på riktigt nu. Det har varit en lång process. Vi har ansträngt oss för att lyssna in vad som önskas, så det har varit värt att ta den tiden.

Men det har inte hörts några protester på projektet, så processen har ändå flutit på bra ända från start.

Helgens blåljus - plus en butiksstöld

Föräldrar kan vara bra att ha ibland. Fråga den ungdom som blev av med mopeden – men vars förälder både hittade mopeden och hade kurage att konfrontera de två ungdomar som försökte släpa i väg den.söndag 26/5 18:27

Brandförsvaret öppnar sin station

Söndagen den 2 juni håller brandstationen i Bro öppet hus. Välkommen att kika på deras fordon, prova på att släcka eld och smaka en korv.lördag 25/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt