Nöjd. Projektledare Jörgen Allstedt. Foto: Daniel Sjöberg

Nu vaknar Stenhuset på allvar

Med en ny hemsida är det dags för Stenhuset att ta nästa kliv. Nu väntar ett år med mängder av aktiviteter och tiotusentals besökare. – Alla tycker att det är jätteroligt, säger projektledare Jörgen Allstedt.

  • Publicerad 10:19, 9 maj 2019

2012 gick Stenhuset i dvala. Då flyttade slottspersonalen ut, men som BålstaDirekt kunde berätta i september förra året har ett Leaderprojekt och Håbo Marknads AB väckt liv i den gamla byggnaden.

Sedan dess har mycket hänt. Det har flyttat in verksamheter i rummen och ett flertal aktiviteter har hållit till där med allt ifrån tulpaner till charmskolor från förr. Nu är det dock dags att Stenhuset verkligen vaknar till liv på riktigt allvar under 2019.

Välkomstbroschyr

Till att börja med har det tryckts upp en välkomstbroschyr där hela Skokloster finns samlat med allt från slott till caféer.

– Vi har jobbat jättehårt i det här projektet för att vi framförallt ska se besöksmålet som den mest betydande utvecklingspotentialen där Stenhuset är en central punkt, säger Jörgen Allstedt.

– Här ska vi ge utrymme för aktiviteter, för vem som helst att starta sin kurs eller hålla sin lilla konferens, dop eller till och med bröllopsmiddag. Vi erbjuder alla möjligheter och alla typer av rum.

Kräver infrastruktur

Det är inte bara besöksmålet som är i fokus. För att det ska uppnås krävs det också en infrastruktur som fungerar.

– Min roll i det här är också att få ihop alla aktörer som finns här nere. Det handlar om möten. Vi har skapat en marknadsgrupp och vi vill ha en gemensam kunskap om vad vi gör och det är därför vi har skapat den här hemsidan, visitskokloster.se som gafflar in alla. Inte bara oss här nere.

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.måndag 24/2 13:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt