Nu väntar internationell operascen

Efter succén i "Talang" gör Kevin Johansson internationell karriär. Snart väntar uppträdande i Madrid för gossopranen.

  • Publicerad 09:30, 9 jan 2018

Vi övar en vecka med dirigent och orkester, sedan är det premiär. Det ska bli riktigt kul, men är lite nervöst och pirrigt

I april 2017 medverkade Skåbon Kevin Johansson i Tv4:s ”Talang”. Hans operasång föll juryn i smaken och han fick lovord efter sitt framförande.

Inför sändningen berättade han i Mälarö Tidning om drömmen att bli professionell operasångare. De senaste månaderna har han haft gott om uppdrag och i december släppte han en CD.

– Två konserter per vecka, riktigt jobbigt, men riktigt kul, säger han.

Under året väntar uppträdande i Europa och USA. Genom sin internationella operaartistmanager har Kevin fått chans att sjunga i Madrid nästa vecka.

– Vi övar en vecka med dirigent och orkester, sedan är det premiär. Det ska bli riktigt kul, men är lite nervöst och pirrigt, säger han.

Chansen i Madrid fick elvaåringen från Skå sedan den unge norrmannen Aksel Rykkvin kommit i målbrottet och inte längre kunde vara sopran. Kevin har ännu inte nått målbrottet, men oroar sig inte så mycket för den dag det sker.

– Jag är lite nervös och vet inte hur det ska sluta. Men det är också lite spännande att se hur rösten utvecklas. Jag hoppas kunna fortsätta inom musiken, säger han.

Framgångarna har gjort att intresset har vuxit för Kevin, i höstas var med i Nyhetsmorgon i Tv4 och på fredag morgon är det dags igen.

– Jag tycker bara att det är kul. Mamma och pappa är mer nervösa, säger Kevin Johansson.

Han sjunger mellan 15 och 20 timmar i veckan och tycker att det är värt att lägga all tid på sången.

– Det blir aldrig för mycket, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter