Vill bli större och fler. Foto: Lotten Engbom

Nu vill Engelska skolan i Täby expandera

Internationella engelska skolan vill utöka sin verksamhet i Täby. Nu hoppas de på att få bedriva lågstadium.

  • Publicerad 13:25, 7 mar 2018

Internationella engelska skolan, som ligger på Nytorpsvägen i Täby, har skickat in en ansökan till Skolinspektion om att utvidga skolan.

I dagsläget rymmer skolan, som är känd för att ha ett högt söktryck och lång kö, elever från årskurs fyra till årskurs nio. Nu vill skolan även ha förskoleklass, årskurs ett, årskurs två, årskurs tre och fritidshem, från läsåret 2019/2020.

LÄS MER: Här är skolan som fått eleverna att lyda

Täby kommun ges möjlighet att yttra sig. Patrik Forshage, utbildningschef, tror dock att kommunen kommer ställa sig positiva till en utökning av skolan.

– Nämnden brukar fatta beslut om ett yttrande men under de åren jag varit här, 3,5 år, har man alltid tagit ställning att man är positiv till en mångfald av huvudmän och att de vill etablera sig i Täby, säger Patrik Forshage.

– Här är dessutom en huvudman som är etablerad. Så jag har svårt att se politiken skulle ha några synpunkter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm