Nu vill Zulueta ut och lira live – gärna i Enköping

Zulueta, med Enköpingssonen Linus Jonsheden vid pianot, har precis singeldebuterat. Nu vill de spela live, och då gärna i Enköping.

  • Publicerad 09:43, 13 mar 2019

Nyligen släppte fyrmannabandet Zulueta debutsingeln ”King of the ocean”. Under fredagen släpps nästa låt.

– Gensvaret har varit väldigt bra och det har kommit från olika typer av människor i spridda åldrar. Det känns extra kul, säger Enköpingssonen Linus Jonsheden, pianist i bandet.

Linus spelade tidigare gitarr i Enköpingsbandet City Monroe. 2015 lämnade han Enköping för Karlstad. Där bytte han också gitarren mot pianot.

– Jag pluggade på universitet tillsammans med Benjamin Edman som är bandets låtskrivare och sångare. Och vi hade det gemensamma att vi hade börjat glida ifrån våra tidigare musikprojekt, berättar Linus.

Spelade på nollningen

Benjamin och Linus började spela ihop, bland annat under nollningen på universitet. Det gick bra. Senare kom Benjamins basspelande bror, Sebastian, in i bilden. Därefter dröjde det inte länge innan trion, som ännu inte hade ett bandnamn, fick sin första bokning. Förband åt Timo Räisänen.

– Vi fick väldigt bra respons från personer vi litar på. Vi kände att vi hade något bra på gång, säger Linus.

Efter bandets andra spelning i Karlstad kom en ljudtekniker fram, som gillat vad han precis hört, till bandet med ett handfast råd – ”Ta in en trummis”. De fann Arvid Josteus i sin bekantskapsperiferi och Zulueta var därmed bildat.

På fredag, den 15 mars, släpper Zulueta andra singeln – ”Wandering”.

– Totalt släpper vi tre låtar under våren. Tanken är nu att få ut vår musik och sen börja spela lite mer live. Och vi kommer gärna till Enköping om någon vill boka oss, säger Linus med ett leende.

Yxjakt på Rådmansgatan

Nyheter Två män anhölls tidigt på söndagens morgon, misstänkta för grovt olaga hot. Beväpnade med yxa jagade de tre andra män genom delar av centrala Enköping.söndag 22/9 9:24

Blåljus: inbrott, misshandel och bilförare drogmisstänkta

Nyheter Det var varit ett dygn som liknar många andra helger i Enköping. Någon kör med droger i kroppen, en cykel och en mobiltelefon stjäls ett inbrott anmäls. Här är Blåljus lördag:lördag 21/9 10:57