MÅNGSYSSLARE. Ekeröbon Faravid Svalfors af Ugglas har producerat filmen”The Huntress: Rune of the dead” men även varit manusförfattare, kostymör och scenograf. Att få visa den på hemmaplan är stort. Foto: Privat/Marcus Möller

Nu visas Ekerös Hollywood-film på hemmaplan

Ekerös alldeles egna Hollywood-film visas på Mälaröbion på fredag. Att få visa sin film på hemmaplan är fantastiskt tycker filmens producent och manusförfattare Faravid Svalfors af Ugglas.

 • Publicerad 16:57, 15 jan 2020

Vikingafilmen ”The Huntress: Rune of the dead”, som spelades in på Adelsö och Ekerö under sommaren 2018, kommer visas på Mälaröbion i Erskinesalen på fredag.

Filmen hade premiär i oktober och visades på bion på lucia.

– Eftersom så många såg den då ville de visa den ännu en gång. Detta blir alltså andra gången den visas på Ekerö, men förmodligen är det sista chansen, säger Faravid Svalfors af Ugglas som är filmens producent, manusförfattare, kostymör och scenograf. 

Att få se sin film tillsammans med andra betyder mycket för Ekeröbon Faravid Svalfors af Ugglas.

– Det är det största. Det är fantastiskt att få ta del av reaktionerna och höra mumlet, och både gråt och skratt. Och att få göra det på Ekerö är extra fantastiskt. Det här är verkligen en Ekeröfilm, säger han.

Eventuell uppföljning väntar

Filmen spelades in under några heta veckor i Sättra på norra Adelsö. En del scener filmades i skogen ovanför Knalleborg. Och nu väntar, eventuellt, en uppföljning.

– Hollywoodbolaget som finansierat filmen vill ha en eller två uppföljare, så förhoppningsvis blir det så. Och det har varit vår plan hela tiden, det finns en mycket större berättelse än vi visat hittills, säger Faravid Svalfors af Ugglas.

Stort intresse när trailer släpptes

Adelsö tar plats i Hollywoodfilm

Lästipset: Fem böcker med Mälarökoppling

Nyheter ✔ 4 Fantasy V Romantik V Historia V Futuristiska bilder Har du inte fått nog av bokläsningen under semestern? Här tipsar Katarina Skönblad, bibliotekarie på Ekerö bibliotek, om fem böcker med Mälarökoppling som går att låna på bibblan.fredag 7/8 12:39

Orgelfest på öarna hela veckan

Nyheter "Vill främja våra kyrkor och de instrument som finns där" Sugen på att höra lite Mozart eller Bach? Då kan du besöka någon av Mälaröarnas sex kyrkor mellan den 11 och 16 augusti, då sex olika orgelkonserter anordnas.torsdag 6/8 10:20

Äntligen dags för årets kräftfester

Nyheter Expertens bästa tips för en lyckad kväll Augusti månad innebär att det är dags att ta fram både dillen och haklapparna. Oavsett om du väljer frysta eller färska kräftor går det att få till en lyckad middag. Kocken Nils Molinder tipsar om...tisdag 4/8 16:23

KRÖNIKOR

  Sport

   Senaste numret

   Gilla oss på Facebook

   Stockholm Direkt