Hian Chua och Kim Chengan driver Kungsholmens första renodlade ramen-ställe: Ramen Manga på Pilgatan. Foto: Johann Bernövall / Per Brandt

Nudeltrenden har nått Kungsholmen – här öppnar nytt ställe

Japansk nudelsoppa blir allt populärare i Sverige. Nu har Kungsholmen fått sitt första renodlade ramenställe på Pilgatan.

  • Publicerad 19:00, 8 feb 2017

Hian Chua heter mannen som sedan en vecka tillbaka förser öbor med ramensoppa. Efter ett drygt decennium utomlands tyckte han det var dags att flytta hem och öppna ett ställe med inspiration från New York och London.

– Det finns tre eller fyra sådan här ställen på Söder redan så jag kände att det var dags för Kungsholmen. Jag älskar verkligen ramen och är trogen Kungsholmen sedan jag öppnade Hot Wok Café på Hantverkargatan 1991. Det hann bli tolv restauranger i Stockholm innan vi tröttnade, sålde allt och stack till Brasilien och USA, säger Hian Chua.

"Svenskar kan ramen"

Det var just under tiden i USA som Hian Chua fascinerades av de små hål i väggen som serverade soppan.

– Jag såg hur snabbt det växte där borta och kom att tänka på att det finns två-tre generationer svenskar som växt upp med nudelsoppa som snabbmat. Som ensamstående föräldrar som gjort nudelsoppa på pulver till sina barn. Svenskar kan redan ramen på det sättet men skillnaden är att allt vi gör är från scratch. Allt är färskt, berättar Hian Chua.

LÄS ÄVEN: "Mariatorgets kiosk får ny ägare – blir take away-ställe med nudelsoppa"

Han och kockkollegan Kim Chengan kommer till en början att bjuda på basic ramensoppa med grund av kyckling- fläsk eller vegetarisk buljong. Men tanken är att bredda smakerna med tiden.

– Folk måste vänja sig så vi tar det försiktigt i början. Sen så har alla ramen en speciell hemlig touch från köksmästaren. Frågar folk hur vi gör så berättar vi, men kanske inte allting, skrattar Hian Chua.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.