Ny ägare tar över. Lindingöbro värdshus har förfallit i fler år. Foto: Malin Falkman

Ny ägare tar över förfallet värdshus

"Miljöförstöring" och "skräphög" har Lidingöbro värdshus kallats efter år av förfall. Men snart kan det börja hända saker. En ny ägare skrev på de sista pappren om att ta över huset i måndags.

  • Publicerad 11:36, 23 sep 2015

Lidingöbro värdshus vid Lilla Värtan på Djurgården har varit stängt sedan 2004. Läsare har hört av sig till tidningen om att det är miljöförstöring att huset får stå och förfalla.

Men nu kan Östermalmsnytt rapportera att Lidingöbro värdshus har sålts till Reinhold Europe som i sin tur bildat den ekonomiska föreningen Värtans pärla som precis tagit över. Affären påbörjades redan i slutet på förra året men först i måndags blev det sista pappret om att få ta över arrendet färdigt.

– Det har varit en hel del papperstrassel men nu är vi på god väg, säger Kenneth Liberg, vd på Reinhold Europé som varit inblandad i finansieringen.

De senaste årens planer på att göra värdshuset till hotell finns fortfarande kvar. Tanken var att det skulle ha öppnat i slutet på 2014 men olyckliga omständigheter gjorde att det drog ut på tiden, bland annat så avled förra projektledaren hos den tidigare ägaren Alpha Securities.

Vem som blir ny projektledare för ombyggnaden är inte klart än.

– Det är för tidigt att säga. Ge oss en månad så vet vi mer. Först måste vi också få svar på om vi behöver nytt bygglov eller inte, för i så fall kan det dröja tio veckor till, säger Kenneth Liberg.

Koki Hjelmström är projektledare på stadens exploateringskontor.

– Byggnaden ska nyttjas som restaurang och hotell står i avtalet. Exakt utformning kommer att prövas i bygglovet, säger hon och tillägger:

– Det är väldigt tråkigt att förre tomträttshavaren inte har lyckats genomföra projektet och att det som är kvar har låtits förfalla. Vi hoppas nu att den nye ägaren ska få till ett projekt som tillför något till platsen.

Lidingöbro värdshus

Ska bli hotell med nio lyxsviter.

Reinhold Europe som står bakom finansieringen har i sin tur bildat en ekonomisk förening som tagit över, Värtans pärla.

Tidigare ägare var Alpha Securitties.

Värdshuset som har varit stängt sedan 2004 skulle öppnat 2014 men försenades.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.