Skötsel. En ny aktör ska se till att Mälaröarnas vägar hålls i gott skick året runt de kommande åren. Foto: Mostphotos

Ny aktör ska ansvara för väghållning i kommunen

En ny entreprenör kommer nu att sköta om Mälaröarnas vägar. I höst tar Svevia över ansvaret de kommande åren.

  • Publicerad 06:30, 18 apr 2019

Uppdraget att sköta väghållningen på Mälaröarna täcker 130 kilometer väg. Det är Trafikverkets minsta driftområde och det som vägentreprenören Svevia ska ta över från den 1 september.

– Hela vägnätet är ett småskaligt vägnät vilket egentligen inte gör någon skillnad. Kärnan är densamma oavsett om vi plogar snö utanför Drottningholm eller på Essingeleden. Vi gör vägarna säkra och framkomliga och ser till att trafiken kommer fram, säger Nils Balsted, arbetschef på Svevia, i ett pressmeddelande.

Ständig jour

I uppdraget ingår bland annat att företaget vintertid kommer att ha jourverksamhet dygnet runt för att i rätt tid kunna använda rätt resurser. Det kan röra sig om att bekämpa halka och röja snö.

Under sommarperioden kommer vägentreprenören bland annat att ägna sig åt att laga sprickor och hål i vägarna, underhålla skyltar och räcken vid vägen samt underlätta för vattenavrinning.

Att jobba på Mälaröarna är speciellt, menar Nils Balsted.

– Det är en unik miljö för den historieintresserade med kulturbyggnader, gravkullar och Sveriges längsta fruktallé, säger han.

Sjuårigt kontrakt

Enligt Svevia är kontraktet värt 13 miljoner per år. Det sträcker sig upp till sju år. Att det är ett längre kontrakt beror på byggandet av Förbifart Stockholm som de närmaste åren påverkar vägarna på Mälaröarna.

Uppdraget utförs på uppdrag av Trafikverket.

Skön sommar!

Nyheter MälaröDirekts redaktion har just nu sommarledigt och önskar alla läsare en riktigt härlig sommar. Vi är tillbaka i början av augusti. Ha en härlig sommar till dess.onsdag 3/7 16:00

KRÖNIKA: Er ilska tär på oss – men fortsätt med det

Krönika Ni kanske tycker att vi verkar hårdhudade och kalla. Att vi kör på liksom, redo att gå över lik för ett scoop. Mer konfliktsökande än konflikträdda. Men nja, det där stämmer inte riktigt. Nu talar...tisdag 2/7 8:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt