Nyöppnat. Kyle Park har lång erfarenhet av matlagning, både i Sverige och utomlands. Nu har han öppnat ett eget ställe i Älvsjö. Foto: Albin Tingstedt

Ny asiatisk krog har öppnat i Älvsjö

Gamla Direkten-butiken i Älvsjö centrum har blivit en restaurang med fokus på sushi och koreanskt. Framöver hoppas ägaren Kyle Park han kunna inkludera smaker från hela Asien.

  • Publicerad 19:00, 15 maj 2019

I drygt två veckor har Shinto bedrivit restaurang i samma lokaler som Monas Livs tidigare låg i Älvsjö. Här erbjuds just nu sushi och koreanskt, men enligt ägaren Kyle Park kommer menyn att variera beroende på säsong och slutligen täcka hela Asien.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Längre fram vill jag ha en basmeny som består året runt och en säsongsmeny som anpassas efter vilka råvaror som är fräschast för säsongen. Kvalitet går före pris, och folk ska kunna lita på att jag använder de bästa råvarorna, säger Park.

Lång erfarenhet

Kyle Park kom till Sverige 2011, men har sedan dess hunnit arbeta på många olika restauranger i Stockholm med omnejd. Bland annat har han arbetat på Clarion Hotel Arlanda Airport och Ling Long på Östermalm.

Men Shinto i Älvsjö är det första stället han äger, något som inte varit helt oproblematiskt.

– Lokalen såg sliten ut när jag tog över den, så jag har renoverat och installerat det mesta själv. Men det är inte så många nya kunder som kommer hit, antagligen för att jag inte har vågat marknadsföra mig ordentligt än. Folks förväntningar kan vara högre än vad jag kan leva upp till när jag äger något själv, och det gör mig lite nervös. Men jag ska komma igång med det snart, säger Park.

Uppmuntrar till att laga hemma

Ett koncept som Kyle Park tror på är att besökarna ska få en insyn i hur man lagar bra asiatisk mat, och att de slutligen ska kunna laga den själv.

– Om man är nyfiken på hur vi lagar maten är man välkommen att se hur det går till när vi gör den. Slutligen vill jag att folk ska kunna laga maten själva, att vi i restaurangen ska kunna förbereda den, och att folk lagar färdigt den hemma, avslutar Park.