NYTT OCH GAMMALT. Pål Ringborg och Pontus Johansson ligger bakom nya återbruksbutiken. Foto: Per Brandt

Ny återbruksbutik har öppnat på Kungsholmen

Gamla eller nya grejer – redo att användas på nytt. Nu har en ny återbruksbutik öppnat på Kungsholmen.

  • Publicerad 20:00, 30 jan 2020

Pål Ringborg och Pontus Johansson ligger bakom det nya inslaget på Kungsholms strand 165. ”Två arkitekter som 2013 bestämde sig för att byta bana och bli sopgubbar” som de själva kort beskriver bakgrunden. Då startade de Pixall, som hjälper till med bortforsling och återvinning av grovsopor – nu tar de konceptet vidare med återbruksbutiken Loopall.

– När vi startade så märkte vi att det var mycket av det vi hämtade som inte var skräp. Det gick att renovera, laga och återanvända. Och det brinner vi för. Vi vill att man ska kunna handla utan dåligt samvete. Såna här grejer har en själ och bär på en historia som inte nya saker har säger Pontus.

Välkommen till Kungsholmens skuggsida

FYSISK BUTIK. Förutom showroomet på Kungsholms strand har de även en nätbutik där större delen av deras varor finns. Foto: Per Brandt

I butiken kommer ett urval av utbudet att finnas, sedan har de även en nätbutik där den stora mängden objekt finns. I butiken finns även en renoveringsverkstad.

– Här kommer det bästa att finnas, både nytt och gammalt. Det kommer vara handplockat av oss och det som är trendigt, som just nu är det mycket 70-tal, säger Pontus.

–  Det kan vara alltifrån kylskåp, lampor eller LP-skivor. Vad som helst som är funktionellt och av hög kvalitet. Vi är väldigt design- och inredningsintresserade, säger Pål.

En del av grejerna kommer från deras återvinningsbolag, annat har köpts in. Det går även att sälja via kommission hos dem för de som vill. De smygstartade i december, men igår, onsdag, var det riktigt öppning i den färdiga butiken. Gensvaret har varit toppen enligt duon.

– Det har varit ett jäkla intresse och vi älskar läget, det känns perfekt, säger Pontus.

Butiken har öppet onsdag-fredag, klockan 13-18, lördag-söndag, 10-16.