Lotta Nordlander och Anna Classon. Foto: Privat

Ny bar i Roxys anda i Hornstull

Duon bakom Roxy är tillbaka med en ny queerbar i Hornstull.

  • Publicerad 10:30, 29 okt 2014

Hallå där Lotta Nordlander som tillsammans med Anna Classon öppnar ny queerbar i Hornstull.

Du har tidigare haft gayklubben Häktet, nu senast har du och Anna drivit Roxy ihop vid Nytorget. Nu startar ni nytt i Hornstull, varför då?

– Vi har jobbat länge med idén men det är ett oerhört projekt att hitta rätt lokal och hitta rätt känsla igen efter att ha haft Roxy i nio år. När den här lokalen dök upp blev vi förälskade. Den passar verkligen oss.

Det är V4:as gamla lokaler på Verkstadsgatan som ni flyttar in i. Vad tror ni om läget i Hornstull?

– Just på Verkstadsgatan är det oerhört mycket bostäder, många av dem små, och det känns inte som att folk sitter hemma och trycker ihop sig utan som att mycket folk går ut i området och äter och dricker. Och det känns så himla kul att det är så.

Bitter Pills öppnar förhoppningsvis i slutet av november, vad ska man vänta sig?

– Det blir en jävligt cool kvarterskrog med bar och mat. Den är inte lika stort som Roxy utan vi vill ha lite mysfaktor. Jag hoppas att det ska kännas som att stället legat där hela tiden, att det inte känns nytt, stelt och tråkigt utan att det hittar sin själ direkt.

Vilka hoppas ni kommer hänga hos er?

– Alla. Vi hoppas på samma mix och känsla som på Roxy. Det viktiga är att ingen ska känna sig utesluten utan att alla ska känna sig snygg och välkommen.

Vad kommer Bitter Pills tillföra Stockholmsnatten?

– Happening och spontanitet.