GATUFEST. Kenny Solomons, med hunden Frank, planerar att köra en gatufest på Wargentinsgatan. Foto: Per Brandt.

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.

  • Publicerad 18:21, 20 nov 2018

Det är på Wargentinsgatan 7 som Rusty Rascals, som drivs av skådespelaren Kenny Solomons och hans fru Tess Merkel från gruppen Alcazar, har öppnat sin fjärde barbershop i stan. I lokalen drev tidigare paret Gerenstein en herr- och damfrisering i 58 år och enligt Kenny vill de "föra deras kärlek vidare" med den nya satsningen.

Förutom själva barbershopen är målet att inom tre veckor även öppna kafédelen. En viktig del i receptet för Kenny som menar att de "inte bara är för hipsters utan en barbershop och kafé för alla".

– Det är mitt tänk. Hela familjen ska kunna komma hit, man behöver inte ha skägg eller hår i ansiktet. Vi har behandlingar för alla, eller så kan man ta en shake, macka eller choklad när man väntar, säger han.

– Vi vill vara en rolig plats. Till exempel ska vår barber Pappa Swede, Marcus Eriksäter ta hit sin papegoja Doris som ska få vara här. Hon kan redan säga Kungsholmen.

Och att bli en mötesplats och en del av grannskapet är viktigt för Kenny. Därför planerar de en stor gatufest någon gång kring jul och nyår där Wargentinsgatan ska stängas av och istället fyllas av barberare från hela Kungsholmen, andra lokala aktörer och flera kända artister.

Enligt Kenny har de fått klartecken av staden men ska spika definitivt datum.

– Alla våra kompisar kommer sjunga hoppas vi. Andreas Lundstedt från Alcazar och Magnus Uggla har tackat ja, vi ska bara hitta ett datum som passar. Men det är inte en fest för att visa att "nu är vi här". För mig och Tess är det grannarna som är viktigast. Det är ett sätt för oss att säga tack för att vi får vara här och bli en del av Kungsholmsfamiljen.

LADDAT. Ett ställe för alla, inte bara hipsters är mottot för Kenny Solomons. Foto: Per Brandt