Nytt. Fartygets dimensioner är anpassade för att det smidigt ska kunna vända i kanalen. Foto: Transdev

Ny båt ska underlätta för cykelpendlare

I sommar får pendelbåtlinjen mellan Ekerö och Klara Mälarstrand ett nytt fartyg. En bra nyhet för den som vill ta med cykeln på resan.

  • Publicerad 13:31, 21 feb 2019

Vi har märkt att resenärerna vill kunna kombinera flera olika transportsätt.

Blidösundsbolaget, som kör pendelbåtarna mellan Tappström och Klara Mälarstrand, ska köpa in ett nytt fartyg som kommer att sättas in i trafik i juni.

Fartyget, som ska ersätta nuvarande fartyget Sjöbris, är specialbyggt och mer anpassat för de resenärer som vill kunna ta med cykel.

– Vi har märkt att resenärerna vill kunna kombinera flera olika transportsätt. Det är just därför vi har bestämt oss för att satsa på ett enklare cykelställssystem ombord på båten så att fler smidigt kan ta med sig cykeln, säger Niklas Oscarsson, affärschef på Blidösundsbolaget, i ett pressmeddelande.

Fartyget byggs just nu i Finland, det kommer att vara 24 meter långt och sex meter brett och ge plats för 190 passagerare och 30 cyklar.

Dess dimensioner är anpassade för att det smidigt ska kunna vända i Tappströmskanalen. Förutom ett cykelställssystem kommer fartyget även att vara fullt anpassat efter Trafikförvaltningens tillgänglighetskrav och ha funktioner som wifi, ett enklare kafé och rullstolsanpassad toalett.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.