VÅREN. Runt våren 2019 öppnar Webcars sin bilaffär i Bredden. Foto: Anders Ekström

Ny bilhandel öppnar i Väsby 2019

Redan idag finns det ett stort utbud av bilaffärer i Upplands Väsby. I vår kommer ytterligare en då en 2100 kvadratmeter stor bilhall öppnar i Bredden.

  • Publicerad 09:30, 23 jan 2019

Sedan i höstas har det byggts i början på Bjurvägen, i utkanten på Bollstanäs. Den grå hangarliknande byggnaden har väckt en del nyfikenhet. Många har undrat vad som ska flytta dit.

Svaret är bilfirman Webcars som flyttar in i maj då de öppnar sin första egna bilhall.

– Den kommer att vara på 2 100 kvadratmeter, berättar Adrian Pop som är en två ägare för företaget.

Första hallen

Sedan 2016 har Kungsängenföretaget Webcars förmedlat begagnade bilar till hela Norden. Den blivande lokalen i Upplands Väsby blir deras första fysiska bilhall.    

– Det kommer vara en traditionell försäljning av begagnade fordon i alla prisklasser. Då vi inte är en återförsäljare så kommer vi ha alla möjliga sorters märken, säger Adrian Pop.

– Vi kommer även ha lite verkstad och rekond för att få en helhetslösning på sikt. Målet är att skapa en bra bilhandel med höga krav på service och kvalité och bli igenkända i kommunen.  

Väsby = ett bilkluster

Idag finns det många bilmärken representerade i Väsby. Bara i Bredden finns det bland annat Tesla, Volkswagen och Skoda. Dessutom flertalet återförsäljare längs med Stockholmsvägen, kring Glädjen.

– Väsby är ett bra utgångsläge geografiskt och Bredden ligger väldigt bra till. Det är nära till andra Norrortskommuner, till E4 och Arlanda. Ett bra läge helt enkelt.

Är det bra eller dåligt att det bildas ett bilkluster på en specifik plats?

– Vi ser bara positivt på att flera samlas på samma ställe. Det är bra att det bli lättåtkomligt för konsumenten.  

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsby besegrade Köping och slutade sexa i norra allettan

Sport I morgon väljer lagledningen motstånd i playoff 1 Sveriges alla division 1-serier är färdigspelade och med det inleds en svärm med playoff-matcher som ska leda fram till en slutlig kvalserie. Med kvällens 5–1-seger över Köping ska Väsby, som femma i...onsdag 20/2 23:10

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Här hålls Sveriges största kaninutställning

Nyheter ✓Årets kanin-SM hålls i Upplands Väsby ✓ 1 500 kaniner på plats För hundra år sedan var kaninen mest en måltid på tallriken. I dag är det ulliga pälsdjuret ett populärt sällskapsdjur. Nästa helg intar 1 500 raskaniner Bredden i Sveriges största kaninutställning.tisdag 19/2 14:06