ISGATA. Hela Stockholm har förvandlats till en stor skridskobana. Foto: StockholmDirekt

Ny blixthalka har slagit till i Stockholm

Det är totalhalt i hela Stockholm. Enligt trafikkontoret är de dock maktlösa när det blir sådana här typer av snabba väderomslag.

  • Publicerad 09:56, 6 feb 2019

Gårdagens slask har bytts ut mot många minusgrader. Väderomslaget har gjort Stockholm till en enda stor isgata. Vägar, cykelbanor, trottoarer – ja överallt är det stor risk att fästet ska försvinna på många håll. Trafikkontoret är medvetna om problemen.

– Det var mycket blött igår och när det sedan fryser på blir det väldigt halt på många ställen. Vi har halkbekämpat hela natten men vi hinner inte göra allt, säger Malinda Flodman på trafikkontoret.

Han kämpar mot snö och slask – dygnet runt

Problemet är att även fast man visste om att det skulle bli väderomslag går det inte att göra något förebyggande arbete. Att sanda när det är blött och moddigt betyder bara att sanden hamnar längst ner på botten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi har jobbat med stora resurser i natt. Men det är svårt att göra något innan det faktiskt har hänt, säger Malinda Flodman.

Det är tokhalt överallt idag. Är det rimligt att de ser ut så här?

–Det är alltid besvärligt på vintern. Särskilt när vädret växlar. Det är likadant med snön, det går inte att få bort snön innan den har fallit.

Just nu är det mestadels sandning som görs för att halkbekämpa. När temperaturen väntas stiga senare under veckan är det återigen möjligt med saltsopning igen. Redan under onsdagskvällen väntar att nytt väderomslag då det återigen blir plusgrader.

Har ni fått några klagomål?

– Ja, det får vi alltid när det blir så här. Men vi har arbetat med alla resurser vi har och gör det fortfarande. Senare väntas det bli varmare igen och då kan det bli moddigt igen, säger Malinda Flodman.