Ny chans till utomhusbio i Farsta Centrum

Succén med drive in-bion gav blodad tand. Nu satsar Farsta Centrum på en ny kväll utomhusbio.

  • Publicerad 12:58, 25 jun 2019

Det var i slutet av april som Farsta Centrum satsade på en drive in-bio och det blev en stor succé. Nu satsar därför centrumet på en till visning på storduk den 20 augusti klockan 21. Men den här gången behöver du ingen kärra för att kunna kolla.

Farsta får bio för en dag

– Drive in-bion var en total succé och många har frågat när det händer igen. Men vi ville göra det i en ny form där man inte behöver ha bil utan man kan komma och slå sig ner i en medhavd stol eller så går det bra att slå sig ner på backen. Vi kommer också att sätta ut lite brassestolar, säger Helene Stone, marknadsansvarig på Farsta Centrum.

Den här gången kommer filmvisningen att ske vid Farstaplan där delar av parkeringen kommer att spärras av och det ska även rullas ut konstgräs för att skapa en "picknick-feeling". Enligt Helene Stone kommer säkert runt 1 000 personer att få plats.

– Det är först till kvarn med genom det här skapar vi bättre förutsättningar för att flera ska få plats, säger hon.

Vad som ska visas? Det är upp till Farstaborna. Just nu pågår en omröstning mellan kandidaterna "Mamma Mia – Here we go again" och "Loving Vincent" på centrumets Facebook-sida. Vinnaren kommer att visas och just nu är det fördel "Mamma Mia".

Finns det planer på mer utomhisbio?

– Inte just nu, dels måste vi tänka på vädret, sedan vill vi att folk ska vara hemma från semestern och det går inte att ha utomhusbio för sent på säsongen, säger Helene Stone.

Utomhusbion kommer tillbaka till Farsta Centrum Foto: Sacharias Källdén