samtala. Öppenvården i Vallentuna har start en ny chatt. Foto: Mostphotoos

Ny chatt ska ge hjälp och stöd

  • Publicerad 13:55, 17 jun 2020

Den 17 juni startade Öppenvården i Vallentuna kommun upp sin nya chatt, som riktar sig till Vallentuna kommuns invånare som upplever ökad press och en svår livssituation.

Tanken med chatten är att vägleda och ge råd och information om vilka möjligheter det finns i samhället för att få rätt hjälp. I chatten är invånaren alltid anonym.

– Den psykiska ohälsan ökar i samhället och många känner stress och vet inte hur de ska gå tillväga eller hantera detta. Genom vår chatt hoppas vi att fler personer tar kontakt med oss som för att vi ska kunna vägleda och stötta i ett tidigt skede. Det är viktigt inte minst nu under Coronapandemin, hur det påverkar och vilka konsekvenser det får för människor, säger Erika Nordell, verksamhetschef för Individ- och familjeomsorg, Öppenvård och förebyggande arbete på Socialförvaltningen, Vallentuna kommun.

Öppenvården arbetar både förebyggande och med biståndsbedömda insatser, bland annat erbjuder de föräldrautbildning, anhörigstöd och behandlande insatser, men även stöttning i att hitta rätt i sociala sammanhang och missbruksbehandling.

Öppenvården chatt håller öppet helgfria vardagar kl. 12-14. För att komma till chatten går det bra att använda sig av webbadressen: www.vallentuna.se/oppenvardenchatt

Stockholm Direkt