Positiv till att flytta huvudentrén. Foto: Helle Kikerpuu

Ny entré för nattklubben i Täby ska skapa lugnare nätter

Grannar har klagat på oväsen från nattklubben The Public. Nu är planen att flytta entrén till busstorget.

  • Publicerad 12:09, 20 dec 2017

I oktober skrev vi om att nattklubben The Public, som ligger vid Täby torg, ska få en inglasning runt uteserveringen för att minska ljudet för de som bor i närområdet.

LÄS MER: Grannar störs av nattklubbsdunk – då får Täbykrogen bullerskydd

Täby kommun jobbar med frågan på många håll. Bland annat försöker de påverka SL att flytta på busshållplatsen för nattbussen, från kyrkan till busstorget. Nu vill alla inblandade även få till en flytt av entrén, från Täby torg till baksidan, vid busstorget.

– För att de ska slippa gå ut på torget och få det lugnare vill vi ha utsläpp där på natten, säger Annica Nordgren (C), ordförande Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd.

– Men det är flera inblandade. Rodamco (som äger Täby centrum), The public och stadsbyggnadsnämnden. Även polisen är med och ger synpunkter.

Public positiv

Elias Gerges, driftansvarig på The Public, säger så här om planerna:

– Vi är väldigt positiva till det. Du får en mer öppnare entré på andra sidan, med garderober nära, det är fördelen vi ser, att du har allting nära. Så kanske det inte stör på samma sätt ut mot torget.

Johan Algernon (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande, säger att alla parter är helt eniga om att en flytt av entrén vore väldigt bra att få till.

– Vi behöver tillsammans med Rodamco se över hur den där entrén ska se ut. Vi har en mur och några trappor, och det går en gång- och cykelväg utanför, så vi behöver hitta en bra lösning, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm