Gather Festival har lockat flera stora inspiratörer, forskare och artister till Stockholm. Foto: Gather Festival/ Direktpress

Ny festival till Stockholm – det här händer

Blanda klubbkvällar, konserter, paneldiskussioner, demokratiexperter och stadsplanering så får du "Gather”, en ny festival som kommer till Stockholm i helgen.

  • Publicerad 19:48, 14 sep 2017

Gather är en innovations- och inspirationsfestival som för första gången äger rum i Stockholm.

Festivalen är uppdelad i flera olika ämnesspecifika block med en mängd intressanta föreläsningar inom vetenskap och innovation, blandat med klubbhäng och artistframträdanden.

– Talarna vi bokat är några av världens och Sveriges just nu mest spännande och aktuella innovatörer och forskare inom ekonomi, människa, demokrati, stadsutveckling och kommunikation, säger Paulina Modlitba Söderlund som arbetar med Gather.

Många programpunkter kostar en rejäl slant och är redan fullbokade, men till helgen finns det programpunkter med fri entré.

Bland annat på Trädgården där det blir musikfestival med 30 olika DJ:s (gratis mellan 16-18).

Även i Formalinfabriken i Sickla är det gratis, där resultaten av alla labs tidigare under Gather Festival presenteras samtidigt som det är fest med matförsäljning och ölmarknad.

Fri entré men anmälning krävs, vilket du kan göra här.

Gather Festival

VAD: Kombination av konferens och festival.

NÄR: 14-16 september 2017

VAR: Nobelberget, Sickla Industriväg 6, Stockholm

VARFÖR: Ska koppla samman deltagare med olika perspektiv, erfarenheter och idéer genom föreläsningar, musikupplevelser och innovationslabb.

LÄS MERgatherfestival.com

Tre intressanta personer på festivalen

Dr Kate Stone

Fysiker och NASA-datanaut. Har bland annat skapat applikationer till en dagstidning som bäddar in ljud och video. Samt affischer som visar energianvändning i realtid.

Resh Sidhu

En av världens främsta VR/AR-kreatörer som tagit fram en lång rad framgångsrika och prisbelönta kampanjer, bland annat Fantastic Beasts för Googles headset Daydream.

Hannes Sjöblad

Företagsledare och teknikoptimist som talar om hur teknik och människa allt mer smälter samman. Och hur det påverka vårt sätt att arbeta, kommunicera och bygga samhällen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.