Isak Elovsson, Stella Janus och Liamme Shir inför deras första casting och arbetsintervju. Foto: Sacharias Källdén

Ny film letar skådisar på skolor i Stockholm

Huvudroll, statist eller bara få hänga och vara en del av ett filmteam. Vi var med när pirriga mellanstadieelever på Skansskvarnsskolan med olika mål gjorde sitt livs första casting.

  • Publicerad 07:50, 3 nov 2018

Mellanstadieelever från Skanskvarnsskolan fick chansen att uppleva sin allra första arbetsintervju på en casting. Sweetwater production har planer på att göra film av boken "Den magiska kepsen" skriven av Petter Lidbeck.

Filmteamet har påbörjat sökandet efter huvudrollsinnehavare och statister – i övrigt är de mycket hemlighetsfulla om alla detaljer kring projektet. Men istället för att som vanligt, ha en casting på en och samma plats, åker filmteamet runt och castar mellanstadieelever på skolor i Stockholm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vi träffar tre elever precis innan det ska göra sitt livs första arbetsintervju och casting.

Den teaterälskande Liamme Shir i klass 4A är nyfiken på vad hon kommer få göra. Hon berättar att hon verkligen, verkligen vill vara med i filmen. Men att hon skulle bli glad för de andras skull ifall hon inte kom med.

– Det sägs att det är kul att spela in film. Och jag är sjukt duktig på att härma människor! Jag har läst boken som filmen ska baseras på och jag gillar karaktären som är lite misstänksam. Så den rollen vill jag helst ha – men jag kan nöja mig med att få vara statist, säger Liamme.

Stella Janus går i klass 4B och säger att hon är en hejare på att sminka fejkade sår och att hon siktar på att få huvudrollen i den planerade filmen. Mest för att man då har fler repliker, kan påverka rollen mer och säga till lite hur man själv vill ha det.

– Jag har sedan det att jag var fyra år fascinerats av Disneyprinsessor och har alltid drömt om att få vara med i en film. Jag är även bra på att spela teater och jag kan leva mig in i olika historier. Jag älskar att spela tv-spel och få komma in i en helt ny värld, säger Stella.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Isak Elovsson går i 5A och gillar serien och kompisgänget i Stranger Things. Han tycker att det generellt verkar som att alla som medverkar i filmteam blir så himla bra kompisar. Och hans syrra har varit statist i Tårtgeneralen.

– Jag såg på Instagram att hon hade lagt upp klipp "bakom kameran" och det verkade vara så himla kul. Mest vill jag egentligen undersöka om det här med skådespeleri är något som jag vill göra när jag blir stor. Så jag vill helst ha en statistroll så jag kan öva, säger Isak.

Liamme undrar vad som kommer hända och vad hon kommer få göra under intervjun. Stella tycker att det känns kul och att hon bara ska försöka vara sig själv. Isak känner sig pirrig men hoppas på att det kanske mest är lite som att vara på fest. Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

Mystisk fiskrens förbryllar i Gubbängen

Nyheter Stadsdelen: "Vi kommer inte göra något åt saken" Nära Gubbängens IP gjorde en person på hundpromenad en udda upptäckt. En större mängd fiskrens låg dumpad i skogen.måndag 19/11 16:30