Icha Icha, med asiatiska smaker, är en av de fyra nya restauranger som öppnar på centralen nästa torsdag. Foto: Johann Bernövall

Ny foodcourt öppnar på Centralen

Den nya foodcourten sjösätts med en tillfällig popup-satsning på temat "fyra rätter på fyra minuter". I en vecka kommer du kunna äta i en 20-talsinspirerad tågkupé.

  • Publicerad 20:00, 5 apr 2018

De fyra restaurangerna, som kommer finnas permanent vid utgången till Arlanda Express på Centralstationen, är Urban Deli, Wiggo Wraps, Icha Icha och Vete-Katten. Den nya foodcourten kommer därmed bli en mix av bland annat frukost, lunch, sallader, wraps, asiatiskt och bakverk.

– Vi försöker hela tiden komplettera centralen med bra utbud. Detta är en blandning av snabb, god och lite annorlunda mat, säger Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon har varit med och tagit fram konceptet för den nya popup-restaurangen som inviger foodcourt-satsningen. De fyra rätterna representerar de fyra olika restaurangerna, och rätterna ska komplettera varandra. Själva popup-restaurangen, som alltså består av en gammaldags tågvagn, ska skapa en filmisk känsla.

– Att kliva in i tågvagnen är som att vara med i Mordet på Orientexpressen eller i en Wes Anderson-film, säger Joanna Hellström, Seizō Creative.

Tågvagnen ska även fånga den atmosfär som fanns i centralens vänthall tidigare, innan den dåvarande bangården byggdes bort på 20-talet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den 20-talsinspirerade tågvagnen är öppen för allmänheten mellan den 12 och 18 april. Konceptet för popup-restaurangen är "fyra rätter på fyra minuter".

– Man får testa de olika restaurangernas koncept i en fyrarättersmeny. Det blir förmodligen Sveriges snabbaste avsmakningsmeny, säger Joanna Hellström och skrattar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.