Så här kan förskolan som ska byggas i Axelsberg se ut, med ett garageliknande utseende. Foto: Stockholms stad

Ny förskola byggs i ett garage i Axelsberg

En ny förskola ska byggas i ett gammalt garage på Selmedalsvägen i Axelsberg. Förskolan får sex avdelningar med plats för 90 barn – men flera grannar klagar.

  • Publicerad 11:31, 5 dec 2017

Den tänka förskolan i Axelsberg kommer att ligga på Selmedalsvägen 76 i det befintliga garaget som ligger på markplan intill bostadshuset.

– Planen är att det garage som nu ligger där ska byggas om och ersättas av en förskolan samt en lekgård. Men det garage som ligger under mark kommer att fortsätta att användas som garage, säger Tara Nezhadi, stadsplanerare på stadsbyggnadskontoret.

Förskolan kommer att få sex avdelningar med plats för 90 barn och kommer ligga mellan de höga lägenhetshusen. Den kommer även att likna ett garagehus i sitt utseende, detta på grund av att Stadsmuseet har bedömt att garagehuset som nu ligger där har ett särskilt kulturhistoriskt värde.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den tillhörande förskolegården kommer att byggas på en del av de boendes gemensamma gårdsutrymme och tanken är att alla ska få tillgång till marken utanför förskolans öppettider.

Planen har upprört grannar i området.

– De år många som har klagat då det tar upp en del av de boendes gård samt att de är rädda att en förskola kommer att störa. Men man får inte glömma att det är brist på förskoleplatser i området, säger Tara Nezhadi.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43