Förskola. Ny förskola i Mariehäll beräknas stå klar 2021. Foto: Mostphotos

Ny förskola klubbas i Mariehäll

Den akuta förskolesituationen i Mariehäll kan vara på väg att förbättras. Nu har en ny förskola klubbats igenom i området.

  • Publicerad 16:23, 30 okt 2018

Så många som 300 barn i Mariehäll går i förskolan i ett annat område på grund av platsbrist.

Samtidigt byggs 400 nya bostäder i området, vilket innebär att Bromma stadsdelsförvaltning måste öka antalet förskoleavdelningar med 22 stycken fram till 2024 för att tillgodose behovet.

Nu har en ny förskola klubbats igenom i stadsdelsnämnden förra veckan. Förskolan, som ska ligga i södra Mariehäll, är planerad att omfatta cirka 700 kvadratmeter, där barnens del är 550 kvadratmeter och innehåller 4 avdelningar för cirka 72 barn. Men det är en låg siffra i jämförelse med det totala behovet.

– Tanken är att den nya förskolan ska täcka behovet i just det nya området. Vi är medvetna om att det behövs fler platser men tyvärr är den här ytan för liten för att man ska kunna utöka platserna på förskolan. Det handlar om att det är för få kvadratmeter helt enkelt och vi måste tänka på de barn som ska vistas där, säger Susanne Karlsdotter, verksamhetsområdeschef för de kommunala förskolorna i Bromma.

Behövs platser tidigare

Fastigheterna byggs i tre etapper, först ut är bostäderna som ska stå klara för inflyttning år 2020. Förskolan byggs i etapp tre och beräknas inte stå klar förrän 2021. Något som Susanne Karlsdotter anser vara ett problem.

– Folk kommer ju förmodligen vara i behov av förskoleplatser när de flyttar in i det nya området, men då finns det ingen förskola färdig. Vi har tagit upp det i ett tjänsteutlåtande, i övrigt är vi jätteglada åt att det blir en ny förskola. Det behövs verkligen, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Här är Abrahamsbergs nya kvarterskrog

Familjen tar Frankrike till Bromma Abrahambserg har fått ett krogtillskott under hösten. Familjen Wallebo från Hässelby har öppnat fransk restaurang på en av områdets tvärgator.fredag 16/11 11:53

Nya sporten: Slåss med lasersvärd

SE FILMEN: Dueller i en gymnastikhall långt, långt borta... Hört talas om ludosport? Antagligen inte. Sporten där man slåss med ljussablar som lyser och låter har bara drygt 50 utövare i Stockholm – men bland dem är passionen för ljussvärdsfäktningen stor.fredag 16/11 11:45