Farsta unga ska dela med sig av sina bästa foton och filmer på stadsdelen, i en ny tävling arrangerad av Unga Kontoret. Foto: Sacharias Källdén

Ny fototävling för unga i Farsta

Mellan 14 och 25 och fotointresserad? Eller sugen på att testa? Då kan du vara med i en ny tävling som bland annat Unga Kontoret i Hökarängen fixar.

  • Publicerad 12:00, 7 feb 2019

Tävlingen SNAP! Söder om Söder är ett samarbete mellan mötesplatsen Unga Kontoret i Hökarängen, Konsthall C i densamma och aktivitetshuset Tuben i Farsta. Det arrangörerna vill ha in är en bild eller film på "en plats eller miljö som betyder något för dig, en plats som bär en stark känsla", skriver man på sin hemsida.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Till bilden, eller filmen, får deltagaren skicka in en liten text som kan vara såväl beskrivande som poetisk.

– Det är viktigt för oss att aktivera ungdomarna i området. Det här blir också intressant eftersom de uppmuntras till att utforska Farsta stadsdelsområde på ett kreativt sätt, säger Melody Farshin, projektledare på Unga Kontoret i ett pressmeddelande.

För i just Farsta stadsdelsområde ska bilden eller bilderna (man får skicka in maximalt 3) vara plåtade. Det vill säga i Farsta, Farsta strand, Larsboda, Sköndal, Farstanäset, Hökarängen, Gubbängen, Fagersjö, Tallkrogen eller Svedmyra.

Vinnaren får ställa ut

I potten ligger chansen att få sina verk utställda på Konsthall C i Hökarängen. Vinnaren kommer även få konstnärligt stöd inför den utställningen och möjlighet att knyta kontakter med konstnärer som verkar både lokalt och internationellt.

– Vi ser fram emot att vara värdar åt de verk som skapas i projektet. Som en lokal aktör är det viktigt för oss att kunna ge utrymme för ungdomar som bor just i området, säger Erik Annerborn, verksamhetsledare på Konsthall C.

Den som vill delta ska skicka in ditt bidrag till info@ungakontoret.se senast 1 mars 2019. En jury utser sedan 10 bidrag som då publiceras på Unga Kontorets sociala medier, och därefter följer en offentlig omröstning.