Högdalens sim- och idrottshall. Foto: Maja Brand

Ny gasläcka i Högdalens simhall

Högdalens sim- och idrottshall fick stänga akut idag igen och en person fördes till sjukhus. Orsaken är att gas återigen läckt ut i byggnaden.

  • Publicerad 15:51, 1 nov 2018

Ytterligare en person blev sjuk idag på grund av att gas läckte ut i Högdalens sim- och idrottshall. Den här gången var det en av stadens egna anställda som befann sig i närheten av fläktrummet, där gasläckan ägde rum sist, som kände sig dålig.

– Personen kände av stickningar i kroppen och fördes till sjukhus för kontroll. Vi beslutade då att stänga hallen direkt igen, säger Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret.

Källan ett mysterium

Tidningen berättade förra veckan om en större gasläcka i ett fläktrum under simhallen som ledde till att tre personer fick föras till sjukhus med domningar i kroppen och att hallen hölls stängd i en vecka. Efter att ett stort antal prover tagits och åtgärder gjorts för att stoppa gasen, beslutade staden att öppna hallen för allmänheten igen i onsdags förra veckan.

Nu är det alltså dags igen.

– Vi är riktigt frustrerade. Vi var säkra på att vi gjort tillräckligt för att få stopp på det här men det räckte tydligen inte. Vi vet inte varifrån det kommer, källan är ett mysterium, säger Linda Laine.  

Personen som fördes till sjukhus mår bra nu, enligt Linda Laine. Hallen kommer att hållas stängd minst fram till på måndag.    

Gasläcka stängde idrottshall i Söderort

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Älvsjö ska får mer strandbad – Långsjöbadet överfullt

Nyheter Planerar ny badplats för att möta efterfrågan Badet vid Långsjön i Älvsjö är populärt – och proppfullt. Nu satsar stadsdelen på att hitta nya ställen vid sjön där badsugna kan plumsa i.måndag 21/1 15:43

Se superblodmånen över Stockholm

Nyheter Mäktigt syn på himlen under måndagsmorgonen Missade du "superblodmånen" i morse och vill inte vänta i tio år till? Så här såg det ut i morse när den röda himlakroppen sken över Stockholm.måndag 21/1 10:40