Högdalens sim- och idrottshall. Foto: Maja Brand

Ny gasläcka i Högdalens simhall

Högdalens sim- och idrottshall fick stänga akut idag igen och en person fördes till sjukhus. Orsaken är att gas återigen läckt ut i byggnaden.

  • Publicerad 15:51, 1 nov 2018

Ytterligare en person blev sjuk idag på grund av att gas läckte ut i Högdalens sim- och idrottshall. Den här gången var det en av stadens egna anställda som befann sig i närheten av fläktrummet, där gasläckan ägde rum sist, som kände sig dålig.

– Personen kände av stickningar i kroppen och fördes till sjukhus för kontroll. Vi beslutade då att stänga hallen direkt igen, säger Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret.

Källan ett mysterium

Tidningen berättade förra veckan om en större gasläcka i ett fläktrum under simhallen som ledde till att tre personer fick föras till sjukhus med domningar i kroppen och att hallen hölls stängd i en vecka. Efter att ett stort antal prover tagits och åtgärder gjorts för att stoppa gasen, beslutade staden att öppna hallen för allmänheten igen i onsdags förra veckan.

Nu är det alltså dags igen.

– Vi är riktigt frustrerade. Vi var säkra på att vi gjort tillräckligt för att få stopp på det här men det räckte tydligen inte. Vi vet inte varifrån det kommer, källan är ett mysterium, säger Linda Laine.  

Personen som fördes till sjukhus mår bra nu, enligt Linda Laine. Hallen kommer att hållas stängd minst fram till på måndag.    

Gasläcka stängde idrottshall i Söderort

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00