Högdalens sim- och idrottshall. Foto: Maja Brand

Ny gasläcka i Högdalens simhall

Högdalens sim- och idrottshall fick stänga akut idag igen och en person fördes till sjukhus. Orsaken är att gas återigen läckt ut i byggnaden.

  • Publicerad 15:51, 1 nov 2018

Ytterligare en person blev sjuk idag på grund av att gas läckte ut i Högdalens sim- och idrottshall. Den här gången var det en av stadens egna anställda som befann sig i närheten av fläktrummet, där gasläckan ägde rum sist, som kände sig dålig.

– Personen kände av stickningar i kroppen och fördes till sjukhus för kontroll. Vi beslutade då att stänga hallen direkt igen, säger Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret.

Källan ett mysterium

Tidningen berättade förra veckan om en större gasläcka i ett fläktrum under simhallen som ledde till att tre personer fick föras till sjukhus med domningar i kroppen och att hallen hölls stängd i en vecka. Efter att ett stort antal prover tagits och åtgärder gjorts för att stoppa gasen, beslutade staden att öppna hallen för allmänheten igen i onsdags förra veckan.

Nu är det alltså dags igen.

– Vi är riktigt frustrerade. Vi var säkra på att vi gjort tillräckligt för att få stopp på det här men det räckte tydligen inte. Vi vet inte varifrån det kommer, källan är ett mysterium, säger Linda Laine.  

Personen som fördes till sjukhus mår bra nu, enligt Linda Laine. Hallen kommer att hållas stängd minst fram till på måndag.    

Gasläcka stängde idrottshall i Söderort

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

Polisen tar hjälp av hundägare i Söderort

Nyheter Nytt projekt Polisen drar igång en ny satsning i Söderort och utbildar hundägare i att bli bättre på att nosa upp brott under sina många promenader.lördag 17/11 8:30