Illustration. Innerstan får en ny takterrass på 1100 kvadratmeter. Foto: Stureplansgruppen

Ny gigantisk takterrass mitt i City

Vasakronan har tecknat avtal med Stureplansgruppen som nu planerar både restaurang och konferenscenter i Sergelhuset. Även mobilspelsföretaget King flyttar in i en av byggnaderna som ingår i projektet.

  • Publicerad 10:54, 19 aug 2019

Vid Sergels Torg pågår just nu omdaningen av Sergelhuset som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen.

Nu står det klart att mobilspelsföretaget King flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen. Totalt handlar det om 11 500 kvadratmeter som företaget hyr för kontor på de sex översta planen och med egen entrédel i gatuplan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Även restaurangkoncernen Stureplansgruppen etablerar sig i kvarteret och planerar för konferenscenter, restaurang och takterrass. Eventytan är på 2 500 kvadratmeter med entré från Sveavägen medan restaurangen och takterrassen omfattar totalt 1 100 kvadratmeter på plan 16 med entré från Malmskillnadsgatan.

– Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder. Både King och Stureplansgruppen passar väl in i den karaktär vi vill ge området, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan, i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Även Vasakronans eget huvudkontor kommer vara placerat i Sergelhuset. Förhyrningarna till King och Stureplansgruppen samt Vasakronans egna lokaler innebär att hälften av projektet är uthyrt.

Restaurangen och eventcentret planeras att öppna under den senare delen av 2020.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android