På Stockholm under stjärnorna är det meningen att man ska känna sig som i en park. Foto: AMF Fastigheter

Ny gigantisk takterrass öppnar mitt i City

På 47 meters höjd vid Brunkebergstorg kommer 1 200 kvadratmeter takterrass breda ut sig med utsikt över Stockholms city och Saltsjön. Meningen är att skapa en internationell känsla i form av en park med aktiviteter för alla.

  • Publicerad 20:00, 4 apr 2018

Terrassen kallas för Stockholm under stjärnorna, förkortat SUS, och vill efterlikna ett parkhäng fast på taket. Det är AMF Fastigheter och Petter Stordalens hotell At Six som står bakom konceptet och redan förra sommaren smygöppnade den under några helger. Satsningen är en del av Urban Escape, Stockholms citykvarter som får nytt liv med kontor, butiker, hotell och barer. Terrassen kommer att dela ingång med restaurangen Tak som öppnade förra året och ha en gångbro som kopplar samman de olika takdelarna.

SE FILMEN: Hotellkungen Petter Stordalen "superexcited" över nya takterrassen

– Vi vill inte definiera det här som en takbar utan vi vill skapa en plats där folk kan träffas på. Visst kommer det finnas mat och dryck i våra tre barer, men fokus ligger på aktiviteterna. Vi kommer ha livemusik eller dj:s som spelar, utomhusbio och även ett picknickkoncept där man köper en korg och sätter sig var som helst, säger Henrik Jakobsen, ansvarig för SUS.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholm under stjärnorna öppnar den 5 maj och kommer under sommaren visa fotbolls-VM på storbildsskärm. Grannrestaurangen Tak är också en del av Urban Escape-projektet och Henrik Jakobsen ser positivt på att den redan är etablerad i området. Tillsammans står de för 2 500 kvadratmeter takyta vid Brunkebergstorg.

– Förra året hade Tak ungefär 3 500 personer varje dag som besökte dem, så vi ser det som positivt att det kommer ytterligare ett ställe. Vi kommer dra nytta av varandra och ha tre fester tillsammans under sommaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.