GRÖNVIT PROMENAD. På lördag klockan 13 avgår Bajenmarschen mot Kanalplan där Hammarby dam tar emot BP i Elitettans premiäromgång. Foto: StockholmDirekt/Karin Nilsson

Ny grönvit supportermarsch på Södermalm

I morgon lördag är det hemmapremiär för Hammarbys damer i Elitettan. I samband med matchen ska supportrar, för femte året i rad, marschera över Södermalm.

  • Publicerad 15:45, 12 apr 2019

Förra veckan var det hemmapremiär för Hammarbys herrar, vilket gjorde att tiotusentals supportrar gemensamt marscherade från Medborgarplatsen.

Nu är det dags för en grönvit promenad igen. Den här helgen är det Hammarbys damlag som har hemmapremiär.

Supportermarschen startar vid Nackas hörna vid Katarina Bangata klockan 13 och via Södermannagatan till Kanalplan.

Innan matchstart ska en av Hammarby dams största kulturbärare, förra lagkaptenen Olga Ekblom, tackas av för sin tid i klubben.

– Det känns lite speciellt. Jag har aldrig varit med på en premiär utan att spela men det är väldigt kul att damfotbollsspelare uppmärksammas på det här sättet, säger Olga Ekblom som bestämde sig för att sluta efter förra säsongen med närmare 130 matcher i bagaget för Bajen.

Olga ska få Bajen att trappa upp

Trots att hon inte längre är med i föreningen och har lagt skorna på hyllan har hon bra koll på laget.

– Jag hoppas verkligen att de tar klivet upp. Damallsvenskan, och svensk damfotboll, behöver Hammarby i högsta serien. Det är många nya spelare men det såg riktigt bra ut senaste matchen, säger Olga Ekblom.

Insamling till Bajen gick bättre än väntat

Inledningen på Elitettan blir extra tuff med två derbyn, först mot BP på hemmaplan och sedan borta mot AIK.

–Det blir pang på direkt. Det blir inga lätta matcher men jag hoppas och tror på Hammarby, säger Olga.

Att Hammarbysupportrar träffas och och gemensamt promenerar till Hammarby dams hemmamatcher är en tradition som började 2015. Till en början var det en tapper skara på en knappt handfull personer. Men antalet fans har växt för varje år. Exakt hur många som marscherade förra året är oklart med fjolårets hemmapremiär lockade en publik på drygt 2 300 personer.

Tider på lördag 13 april

Supportermarsch startar klockan 13 vid Nackas hörna, Katarina Bangata

Avtackning av Olga Ekblom drar igång klockan 13.40 på Kanalplan

Matchstart mellan Hammarby och BP på Kanalplan klockan 14

Visa merVisa mindre