Idrott. Det är ont om träningstider i de stora idrottshallarna i Salem idag. Därför planeras en ny hall i samband med att den nya grundskolan byggs. Foto: Tommy Soderstrom/Mostphotos

Grundskolan. Förslag på placering av skolan i Fågelsången. Hur den nya idrottshallen ska utformas är inte färdigt än. Infartsvägen till den kommande skolan studeras nu. illustration: Foto: Salems kommun

Ny hallidé med både sport och musik planeras i Fågelsången

Bollsport, möten och kultur under samma tak kan få plats i en ny hall vid Salems nya grundskola. Det föreslår Alliansen i Salem.

  • Publicerad 17:38, 18 maj 2017

En mindre idrottshall finns med i beräkningarna för den nya skolan som ska byggas i Fågelsången. Nu föreslår Alliansen i Salem istället en fullstor hall i samma storlek som Skogsängshallen.

– Det behövs en till fullstor idrottshall i kommunen och det är bättre ekonomiskt att bygga en sådan i samband med att skolan byggs, säger Lennart Kalderén (M) kommunstyrelsens ordförande.

Hallen ska vara dimensionerad för basket, innebandy och handboll, men är också tänkt att användas till musik och andra kulturevenemang. 

– Den måste gå att användas till fler verksamheter än bara bollsport. Jag fick frågan från gymnastikföreningen som undrade hur det egentligen går med tjejfokuset. Så mitt fokus är att se till att det möjliggörs för fler sporter i hallen. Det behövs också en ny mötesplats där det får plats många, säger Mia Franzén (L), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Hon uppmanar föreningar att höra av sig till kommunen med förslag på vilka olika verksamheter som skulle kunna inrymmas i hallen.

Parkeringsmöjligheterna och hallens estetiska utformning kommer övervägas i ett senare skede. Innan ett beslut om hallen kan tas måste detaljplanen för Fågelsången bli klar. Skolan beräknas vara klar till höstterminen 2020.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.