Har dröjt. Nästa år byggs hundrastgården till slut. Foto: Sacharias Källdén

Ny hundrastgård i Årstaskogen dröjer

Hundägare i Årsta har tröttnat på att vänta på den nya hundrastgården som ska byggas i Årstaskogen. Det är fortfarande oklart var gården ska ligga.

  • Publicerad 19:30, 15 okt 2019

En Årstabo har skrivit till stadsdelen och undrar när den nya, planerade hundrastgården i Årstaskogen ska byggas. Rastgården finns inritad på översiktstavlorna för det nya naturreservatet och har sedan reservatets bildande varit "under planering".

"Det finns enormt mycket hundar i Årsta med omnejd, och ett stort behov bland hundägare att kunna släppa dessa där de inte besvärar andra arter, till exempel harar och rådjur. Särskilt nu när den stora, fantastiska rastgården på Årstafältet tydligen är hotad", skriver Årstabon.

Planen har varit att gården ska anläggas norr om Årstalidens koloniträdgård. Men det här kan komma att ändras.

– Kruxet är att den är placerad alldeles intill en av staden identifierad "rofylld plats". Det kanske inte är optimalt att ha en hundrastgård just där. Vi ser därför över området för att finna en lämpligare yta, säger Finn Cederberg, naturreservatsförvaltare i Enskede-Årsta-Vantör.

Man tittar även på ytor i östra delen av skogen. Stadsdelen var ute den här veckan tillsammans med landskapsarkitekter och inspekterade möjliga platser för en hundrastgård. Tanken är att den ska anläggas under 2020.