Sedan i höstas har det gamla vård- och omsorgsboendet Skolörten stått tomt. Foto: Mikael Andersson

Ny hyresgäst letas till nedlagt vårdboende

I höstas flyttade den sista boenden ut från Skolörtens vård- och omsorgsboende i Hässelby. Sedan dess har lokalerna stått tomma. Vad är egentligen planen för byggnaderna?

  • Publicerad 16:36, 8 jan 2020

Det var i februari förra året som nyheten kom att Skolörtens vård- och omsorgsboende på Edelundavägen i Hässelby skulle stänga. Bakom nedläggningen låg tomma vårdplatser som gjorde boendet för dyrt att hålla öppet.

Beslutet möttes av kritik, både från facket och anhöriga, men beslutet var taget. Processen gick sin gilla gång och i höstas flyttade den sista boenden ut ur lokalerna.

– Det gick bra, och de flesta gick över till det boende som de önskat. Sedan så var det ju en svår process, men det hanterades bra från verksamhetens håll, säger Eva Frykler, chef för äldreavdelningen på Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.

Fortsatt kritik mot nedläggningen av Skolörten

Letar ny hyresgäst

Stadsdelen har sagt upp sitt kontrakt för lokalerna och sedan sista flyttlasset gick har byggnaderna stått tomma. Vad som händer nu är upp till fastighetsbolaget Micasa som äger husen.

Enligt Gunnar Ohlsén, fastighetsutvecklare på Micasa, pågår arbetet med att leta en ny hyresgäst.

– Lokalerna är anpassade för vård- och omsorgsboende, så vårt huvudspår är att hitta en aktör som bedriver sådan verksamhet, säger han.

I dagsläget kan inte Gunnar Ohlsén svara på vem eller när det blir, men säger att Micasa siktar på att ha en ny hyresgäst i vår.

Stockholm Direkt