Pizzeria! Foto: Johann Bernövall

Ny hyresgäst på gång till öde Björkhagen C

En pizzeria ska flytta in i en av dem. Men vad som ska hända med övriga tomma lokaler i Björkhagen centrum förblir ett frågetecken ett tag till.

  • Publicerad 16:53, 13 mar 2019

De fyra tomma lokalerna i Björkhagen centrum, varav en har varit ödelagd i cirka åtta år, väcker frågor hos Björkhagenbor.

Nu kan fastighetsägaren Svenska Bostäder berätta att arbetet med att hitta hyresgäster till dessa är i full gång, varav en är bestämd.

Här får Björkhagen en pizzeria

Den gamla Wok-restaurangen på Halmstadsvägen 34 flyttar ut och en mindre pizzeria flyttar in här istället. Den kommer ha en "grön touch" och om allt går enligt plan kan de öppna i slutet av månaden.

– Tanken är att det ska vara lite bredare och finnas laktosfritt, vegetariskt och vanliga pizzor med möjlighet att välja ekologisk ingredienser. Lite grönare touch på det hela, säger Lasse Lindblad på Svenska bostäder som är lokalansvarig.

Vill ha kulturverksamhet

Vad gäller övriga lokaler letar man fortfarande hyresgäster. Något åt kulturhållet vore önskvärt, tycker Lasse Lindblad. Men vilken typ av verksamhet som flyttar in är långt ifrån bestämt.

– Vi håller på och tittar och försöker hitta kunder för de här lokalerna. Vi måste hitta rätt hyresgäster. Vi vill hitta något som gagnar de boende i Björkhagen och att de som hyr lokalen har möjlighet att leva på sin verksamhet. Det viktiga är att det blir hållbara hyresgäster, säger Lasse Lindblad.

StockholmDirekt frågar om hållbarhets-fokuset är extra viktigt med tanke på ungdomsbrottsligheten som hägrat i området.

Föräldrar: Våldet i Björkhagen har eskalerat

– Ja. Annars så blir det som tidigare. Några företag till och från. Men det är svårt. Det är ju marknaden som styr vad som fungerar och vad som behöver göras i Björkhagen, säger Lasse Lindblad.

"Vi har några spår som vi tittar på"

Flera verksamheter har hört av sig och vill hyra lokalerna i Björkhagen centrum. Men vilka det är vill Lasse Lindblad inte gå in på, eftersom det fortfarande är väldigt osäkert om det blir av.

– Det är ett pussel som vi inte har svar på idag. Vi har några spår som vi hoppas på , vi får se hur det faller ut.

Även boende har kommit med önskemål och föreslår bland annat en till livsmedelsbutik och ett hälsokafé.

– Det finns många önskemål. Vi lyssnar ju på vad folk säger men samtidigt måste vi bedöma utifrån möjligheten att företaget ska överleva på sin verksamhet, säger Lasse Lindblad.

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00