Nytt ställe. Oskar Larsson och Nichlas Holmquist har öppnat Loén på Rådmansgatan 23. Foto: Mimmi Epstein

Ny internationell krog på Rådmansgatan

Nu har ett nytt ställe med fokus på snacks och mellanrätter öppnat på Rådmansgatan. Lokalen är nyrenoverad och har plats för cirka 30 matgäster.

  • Publicerad 19:30, 5 mar 2019

Kockduon Oskar Larsson och Nichlas Holmquist tog över Duck & Crab på Rådmansgatan 23 efter att ha varit anställda i köket i ungefär ett och ett halvt år. Nu har de renoverat lokalen, bytt ut menyn och ska göra sin egen grej. Sedan bara någon vecka tillbaka driver de nya restaurangen Loén. På övervåningen finns 25 platser och det är full insyn i köket, i källaren finns en chambre separée med fyra platser.

Menyn är "internationell". Bland annat finns där kalvbräss, edamame, svamp, avruga & tryffel, rödbetsenchilada, alger, koriander, chili, lime & toro, samt svartrot, mandlar, parmesan, smör, salvia & citron.

– Vi vill inte begränsa oss, förutom av säsongen. Vi jobbar mycket med koncentrerade, rena och starka smaker. Vi gillar själva att dela på mat när vi går ut så vi fokuserar på snacks och mellanrätter, säger Nichlas Holmquist.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För den som inte vill dela med sig kommer det även att finnas varmrätter att välja på. Vinlistan består av många naturviner.

Både Nichlas Holmquist och Oskar Larsson har lång erfarenhet i restaurangbranschen.

– Vi vill att det här ska vara ett avslappnat, personligt ställe. Att komma hit ska kännas som att komma hem till oss, säger Nichlas Holmquist.

Namnet Loén delar resturangen med Nichlas son.

– Det var faktiskt när vi skulle förnya alkoholtillståndet och snabbt behövde ett namn som vi bestämde oss. Det var det bästa vi hade just då. Det gäller för mig att skilja på dem. Men hittills har det gått bra, säger Nichlas och skrattar.