Italiensk stämning. Med utsikt över köket, röda sammetssoffor och stora olivträd ska gästerna få uppleva en bit av Italien. Foto: Ella Söderberg

Ny italienare öppnar i gamla biografen

Den gamla biografen på Sveavägen har tagits över av krögaren Karl Ljung och Stureplansgruppen som vill gestalta italienaren utanför Italien.

  • Publicerad 19:00, 30 jan 2018

I Metropol Palais gamla lokaler på Sveavägen 77 har en ny italiensk kvarterskrog öppnat. På L’Avventura är meningen är att man både ska kunna slinka in och ta en snabb pasta eller äta en trerätters.

– Det saknas en stor mötesplats. Meningen med vår restaurang är att det ska bli ett italienskt kvarter, ett nöjes-och mathus mitt i Vasastan, säger Karl Ljung, en av kockarna som står bakom satsningen.

Tillsammans med Stureplansgruppen har italienaren på hörnet öppnat upp i veckan, en ny frisk fläkt i vimlet av restauranger i stan. Lokalen är enorm med bar i entrén, och en uteservering som öppnar till våren. Matsalen har högt i tak med röda sammetssoffor och gamla målningar på väggarna. Stora olivträd är placerade mellan borden för att ge den rätta italienska känslan.

Vad skiljer er från andra italienska restauranger i stan?

– Det finns flera små italienska restauranger runt omkring, men inget större ställe. På en liten restaurang är det ofta trångt och svårt att få bord, här är meningen att man ska kunna slinka in utan att behöva ha bokat något, säger Karl Ljung.

På övervåningen ska en andra bar inrättas, där gästerna kommer ha utsikt över matsalen. Karl Ljung berättar att han är ingift i en italiensk familj, men att han har tänjt på gränserna när det gäller att följa italienska recept till punkt och pricka. Och var de hittar inspiration till menyn?

– Vi lagar det vi själva skulle vilja äta helt enkelt, säger Karl Ljung.

Erfaren kock. Karl Ljung har varit med i tv-programmet Kockarnas kamp och blev årets kock 1999. Han är en av de som ligger bakom satsningen L'Avventura. Foto: Ella Söderberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm Marathon redan fullbokat

Nyheter Firar 40 år – med ny bana Om drygt en vecka är det dags för tusentals löpare att inta Stockholms gator när den 40:e upplagan av Stockholm Marathon går av stapeln. En helt ny bana har tagits fram, och trycket har varit så högt...lördag 26/5 17:00

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00