Nytänk. Snart öppnar den nya restaurangen Ciccio's på Nybrogatan där målet är att förändra hur mat äts.

Ny italienare satsar på långa middagar

På den nya italienska restaurangen Ciccio's kommer ingen mat serveras till en person – utan i mitten av bordet för sällskap att dela på.

  • Publicerad 15:00, 22 okt 2018

Planerna på restaurangen föddes för två år sedan. Sen dess har Ciccio's väntat på rätt lokal att öppna i. Renoveringen har pågått sen i maj och de räknar med att kunna öppna om ungefär tre veckor.

– Det känns väldigt bra, men självklart är man lite nervös, säger Marsel Angelo Ottobre som äger restaurangen tillsammans med Toto Li Donni.

Ägarna har redan flera restauranger med italienskt tema, två av dem på samma gata. Men nu tyckte de att det var dags för något nytt. De funderade på om de med den nya restaurangen skulle satsa på annat än italiensk mat.

– Men det kändes inte äkta för oss, vi ska hålla på med italiensk mat, säger Marsel Angelo Ottobre.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De bestämde sig istället för att ändra på konceptet kring hur maten äts. De ville öppna en restaurang där tanken är att man ska sitta lite längre och låta middagen ta tid, inte bara slänga i sig maten snabbt och gå vidare.

– Det ska vara några timmar vid bordet. Vår vision är att det är sällskapet som är höjdpunkten, inte maten på bordet, säger Marsel Angelo Ottobre.

Inspirationen kommer från maten som äts i södra Italien, där båda ägarna har rötter. Enligt den traditionen äter man tre rätter, vilket Marsel menar inte funkat i Stockholm förut eftersom man helt enkelt inte är van vid att äta så mycket. Därför kommer maten serveras annorlunda.

– Är man ett större sällskap kan man beställa in ett antal rätter och dela på allt. Vi kommer inte servera någon maträtt direkt till gästen, utan allting kommer serveras mitt på bordet, säger Marsel Angelo Ottobre.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Innan de valde ut lokalen på Nybrogatan tackade de nej till flera stycken. Marsel har jobbat där sen han var 15 år och tycker att den har ett perfekt läge i stan.

– Jag tror att det här kommer bli Sveriges bästa gata när alla pågående ombyggnationer är klara.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.