Nya restaurangen Trattoria Grazie tvingas hålla tillfälligt stängt på grund av tekniskt fel, men enligt ägaren Buket Kocabay hoppas de öppna igen i nästa vecka. Foto: Trattoria Grazie

Ny italiensk krog i Hammarby Sjöstad

Pasta och napolitanska pizzor. Snart hoppas Hammarby sjöstads nya italienska krog vara öppen igen efter en tuff start.

  • Publicerad 19:52, 8 jan 2020

Trattoria Grazie slog upp portarna på Hammarby allé 26 i måndags, men det blev kortvarigt. Ett tekniskt problem gjorde att pizzadegarna blev förstörda vilket ledde till att pizzorna tog slut på premiärdagen. Så nu tvingas restaurangen hålla tillfälligt stängt för att åtgärda felet. Men redan någon gång nästa vecka hoppas de kunna öppna igen.

Men trots den trista inledningen tyckte restaurangchefen, ägaren tillika Sjöstadsbon
Buket Kocabay, att gensvaret från lokalborna varit bra.

– Många ha varit nyfikna, tyckte vi hade en trevlig miljö och var nöjda när de smakade på maten. Det värmer i hjärtat. Det var positivt, tills pizzan tog slut, ha ha. Men vi hade goda pastaalternativ så det gick bra för de flesta ändå, säger hon.

"Sjöstan är som en liten by"

Restaurangen fanns tidigare även på Lilla Essingen men nu är det bara krogen i Sjöstan som gäller sedan den andra stängt. Konceptet är detsamma men med en förbättrad meny enligt
Buket Kocabay. ”Hemtrevlig italiensk mat med napolitansk pizza enligt alla regler” är det som gäller och som de hoppas ska gå hem i området.

– När vi jämförde Lilla Essingen och Sjöstan så såg vi många likheter, det är till exempel bostadsområden och många barnfamiljer. Lilla Essingen är som en liten by eller stadsdel och det är Sjöstan också, men där vi kan nå ut till flera. Vi vill skapa en hemkänsla i våra restauranger och tänker att det konceptet passar väldigt bra i såna områden, säger Buket Kocabay.

Restaurangen har cirka 40-45 sittplatser och take away. När värmen kommer ska de även ha uteservering.