Vinbar. Ålstens nya italienare kommer erbjuda både vin, chark och ost. Till vänster är en bild på deras befintliga lokal i Solna, till höger är lokalen på Ålstensgatan som renoveras. Foto: Il Bicchiere/Mikael Andersson

Ny italiensk vinbar öppnar i Ålsten

Med chark, ost och ett glas vin hoppas restaurangägaren Michel Karam kunna ta en bit av Italien till Bromma, när han öppnar vinbar på Ålstensgatan.

  • Publicerad 15:54, 4 okt 2019

För fyra år sedan öppnade Michel Karam sin vinbar Il Bicchiere i Mall of Scandinavia i Solna.

– Jag har en stor passion för viner och mina många resor till Italien och södra Europa ledde till att jag blev mer och mer intresserad av att öppna en proseccovinbar, säger han.

Resultatet blev vinbaren, där tanken är att man inte ska behöva beställa en mastig huvudrätt med allt som hör till, utan bara slinka in för ett glas vin och vila fötterna.

Nu efter fyra år är det dags att expandera. När Michel Karam upptäckte att lokalen på Ålstensgatan 26 var ledig, slog han till.

– Jag valde Bromma då jag tror att det finns folk där som uppskattar mitt koncept. Det finns nog många som har rest till Italien och sett hur man lever där med aperitivo på eftermiddagarna, säger han.

Öppnar i november

Just nu håller lokalen på att renoveras, och förhoppningen är att vinbaren kan slå upp portarna i november. När allt står klart kommer det förutom vin finnas pasta, pizza och en ost- och charkdisk att beställa ifrån.

När värmen kommer tillbaka är målet att också ha en uteservering.