Så här ser illustrationsbilden på den nya förskolan på Gubbängsvägen ut. Foto: Stockholms stad

Ny jätteförskola byggs i Gubbängen

Förskolan Ängen ska rivas och paviljongbyggnaden ska bort för att ge plats åt en helt ny förskola på Gubbängsvägen.

  • Publicerad 16:47, 4 dec 2017

Förskolan Ängen på Gubbängsvägen ska rivas och den paviljong som finns i anslutning ska bort.

Istället planeras en ny förskola med åtta avdelningar byggas på området. Farsta stadsdelsförvaltning har tagit fram förslaget om en helt ny byggnad med plats för 144 barn, och stadsdelsnämnden ska ta ställning till förslaget på sitt nästa möte den 14 december.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

StockholmDirekt har tidigare skrivit om planerna på en ny förskola som då var tänkt att stå klar redan i somras. Att bygget försenas beror på att den gamla förskolan först skulle behållas, men visade sig vara i sämre skick än man trodde.

– I ett första skede planerade förvaltningen att behålla den permanenta förskolan och ersätta paviljongen med en ny förskola. Men när Sisab efter en grundlig utredning upptäckte att den gamla byggnaden var i alldeles för dåligt skick beslutade förvaltningen att avveckla paviljongen, riva den permanenta förskolan och ersätta båda byggnaderna med en ny förskola med åtta avdelningar i stället, säger handläggaren Amir Mohajerpour.

De barn som nu går på förskolan Ängen kommer att få plats på en närliggande förskola.

– Vi kommer lösa det här med evakueringsproblematiken inom Gubbängens förskolebestånd, säger Amir Mohajerpour.

Inflyttning beräknas i nuläget bli i september 2019.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SL-dilemma bakom avstängd rulltrappa

Nyheter Udda förklaringen till fadäsen vid Gullmarsplan Resenärer har hört av sig om "rulltrappan som alltid är avstängd" vid bussterminalen i Gullmarsplan.tisdag 23/10 6:50

Grannar går ihop för att städa Vinterviken

Nyheter Öppet för alla att vara med på söndag Alla som vill och kan har nu möjligheten att hjälpa till med att städa stranden i Vinterviken.måndag 22/10 19:46