NYÖPPNAT. Nya restaurangen Ri Cora på Götgatan vill höja statusen för konceptet asiatisk buffé. Foto: Sophie Stigfur

Ny jätterestaurang satsar på asiatisk buffé

I över ett år har den nya ägaren ruvat på den nya restaurangen i O'Learys förra lokal på Götgatan. I morgon har det blivit dags för nykomlingen att slå upp portarna. Ambitionsnivå? “Stockholms bästa asiatiska restaurang", säger ägaren Jonas Wu tvärsäkert.

  • Publicerad 16:00, 21 mar 2018

Konceptet asiatisk buffé är något stockholmarna tagit till sina hjärtan. Och visst har fenomenet många fördelar, enligt Jonas Wu, restaurangchef för nya asiatiska restaurangen Ri Cora som i dagarna slår upp portarna för första gången på Götgatan.

– Framförallt är buffé tacksamt eftersom gäster sällan blir missnöjda då de alltid hittar något de gillar. Man slipper bli avundsjuk på den i sitt sällskap som beställt något som ser ännu godare ut, säger han och fortsätter:

– Men vi tycker att man kan lyfta nivån många snäpp när vi ser till de bufféer som finns idag, både kvalitets- och utbudsmässigt när det gäller maten men också genom ett brett och mer inspirerande utbud av dryck som cocktails, drinkar och såklart alkoholfria alternativ.

Hårt slag mot stor krogkedja i Stockholm

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det har nu gått ett helt år sedan man tog över O'Learys gamla lokal när ölhaket klappade igen. Sedan dess har salen med två våningar fått sig en rejäl makeover, med sammetsröda väggar och dunkel belysning.

Vill bli ny klassiker

Med sina 180 sittplatser är Ri Cora en av de största restaurangerna i stan, åtminstone inom det asiatiska spektrat, menar Jonas Wu. Han tror att det finns ett sug efter asiatisk mat från en liten högre nivå på Götgatan, som annars till stor del präglas av burgarhak och billig öl.

Ni går ut med att ni ska bli stans bästa asiatiska restaurang, men det finns ändå en hel del att välja på i den genren. Är ni för kaxiga?

– Det är kaxigt, men det är ju det vi vill åstadkomma. Om man är sugen på asiatisk buffé idag finns det inget självklart ställe att gå till. Om ett par år kommer alla att veta: det är Ri Cora i Skanstull som gäller.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ri Cora, Götgatan 93. Foto: Sophie Stigfur

Ri Cora...

...öppnar torsdag 22 mars på Götgatan 93.

...namnet är ett återupplivande av biografen Ringside, senare Ri Cora, som slog upp portarna i samma lokal 1926.

...har öppet alla dagar i veckan: 11-23 vardagar, 11-24 fre-lör och 12-22 på söndagar. Fokus är buffé men man serverar även a la carte.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.