Så här föreslår arkitekterna att nya skolhuset ska se ut. Foto: Skiss: Cedervall arkitekter/SISAB

Ny jättesatsning på Västertorpsskolan

Nu fattas beslut om att bygga ut Västertorpsskolan. Planen är ett helt nytt hus intill skolan som innebär att antalet elever ökar från 500 till 840. På sikt kan det också bli högstadium på skolan.

  • Publicerad 15:07, 12 okt 2017

Efter flera år av trångboddhet och extra paviljonger har turen kommit till Västertorpsskolan att få byggas ut, och renoveras.

Lösningen som föreslås är ett helt nytt hus i fem våningar som byggs ihop med dagens skola. Samtidigt renoveras befintliga hus med ny elevhälsa, hemkunskap och arbetsrum för personalen.

Totalt ska ”nya” Västertorpsskolan rymma 840 elever, mot dagens 500. Det motsvarar minst en klass till i varje årskurs. För att klara det nya elevantalet kommer nytt kök och matsal att byggas så att 300 elever kan äta samtidigt. Eftersom matsalen flyttas till nya skolhuset frigörs ljushallen och kan då komplettera salarna för bild, slöjd och musik och användas av skolfritids på eftermiddagar.

Kommer inte behöva evakueras

Utbyggnaden, som beräknas kosta drygt 100 miljoner kronor, gör det möjligt att i framtiden ställa om Västertorpsskolan från en F-6- till en F-9-skola – om man vill. Eleverna kommer inte behöva evakueras eftersom ombyggnaden ska ske i etapper, därför kan de flytta runt i befintliga lokaler. Det tillfälliga skolhuset som används idag, rivs. Nya skolhuset ska vara klart för inflyttning hösten 2020.

Västertorpsskolan bygger nödlösning

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor guide: Sommarkul i Söderort – helt gratis

Nyheter Massor av roliga tips för hela familjen Skejta, ta en badbuss, gör en tidsresa eller åk på utflykt. Det finns massor av sommarkul i Söderort som inte kostar en krona. Vi har samlat ett gäng tips – det är bara att välja och vraka.torsdag 21/6 11:57

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48