Digitaliseras. Nu vill Visit Roslagen locka ut fler på Roslagsleden genom en digital karta. Foto: Mostphotos

Ny karta ska få fler att hitta Norrorts vandringsleder

Snart finns en digital karta för Roslagsleden, där vandrare bland annat ska kunna hitta boenden och sevärdheter längs leden.

  • Publicerad 16:40, 26 nov 2019

Visit Roslagen arbetar just nu med en digital karta för Roslagsleden som ska göra det lättare för vandrare att hitta information om leden, boenden och matställen i närheten.

– Vi tycker inte att det finns en samlad karta i dag. Det kommer många besökare som vandrar, och många vill ha information. Det finns en tryckt karta men då är det krångligt att uppdatera, säger Anna Järnebeck, kommunikatiör på Visit Roslagen.

Hon berättar att man dels kan planera sin vandringstur, till exempel var det finns parkering och vilka bussar som går till etappstarten, liksom sevärdheter i närheten. Dels kan kartan användas i mobilen när man är ute och går.

– Boendena som ligger längs leden har besök av många vandrare och de är absolut intresserade av att jobba vidare mot målgruppen, säger Anna Järnebeck.

Guide: Vandra från Danderyd till Vallentuna

Vindskydd utmärks

Kartan kommer att finnas på svenska, engelska och tyska. Det finns inga regelrätta campingplatser längs leden, utan det är allemansrätten som gäller.

– Det blir en grej att informera om. De vindskydd som finns ska märkas ut liksom ställen där man kan fylla på vatten och gå på toaletten, alltså vad man kan tänkas behöva praktiskt.

Den nya hemsidan ska lanseras under våren 2020. Projektet finansieras av Leader Stockholmsbygd och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Stockholm Direkt