Nyöppnar. Jimmy Dymott har sedan tidigare Tong på Södermalm. Nu har han öppnat Little Tong på Regeringsgatan. Foto: Calle Magnusson/ Mimmi Epstein

Ny kinakrog i City satsar på "bang bang-nudlar"

Nudlar och billig bärs. Det är grejen på nyöppnade kinesiska haket i City. Menyn är vegetarisk och säsongsbaserad.

  • Publicerad 18:32, 25 jul 2018

Little Tong öppnade nyligen på Regeringsgatan 71. Stället har samma ägare som "stora" Tong som öppnade på Södermalm för ungefär ett år sedan.

– Det här ska vara lite som restaurangens stökiga lillasyster. Det är våran variant på en "dive bar", en sunkkrog med glimten i ögat, säger Jimmy Dymott som driver ställena. Han har lång erfarenhet av branschen och hade tidigare Marie Laveau som låg där Tong huserar nu.

På Regeringsgatan är handdragna "bang bang"-nudlar grejen.

– Det är en hemmavariant av handdragna nudlar. Men just nu har vi pausat det och kör bara kalla nudlar eftersom det är vad folk vill ha i värmen, säger Jimmy Dymott, som längtar efter kylan.

– Som alla andra krögare vill jag att folk ska komma hem. Vi drar i gång med vanliga menyn i augusti, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Menyn är plantbaserad och man väljer mellan tre såser till nudlarna: en baserad på sesam, en mer kryddstark och en lite sötare med ingefära. Tillbehören varierar beroende på säsong.

– Det är smaker som finns i kinesisk matlagning men jag vill understryka att ingen av oss är kineser. Vi har en kinesisk smakpalett och förvandlar det till vad vi tycker är gott, säger Jimmy Dymott.

Han berättar att förhoppningen är att kunna servera mat hela nätterna.

– Till hösten kommer vi att ha öppet till 02. Det brukar dra en rolig blandning av människor när man serverar mat sent på dygnet. Folk som är hungriga, inte bara fulla.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs nya bron till Djurgården

Nyheter Då ska den vara klar Bygget av Folke Bernadottes bro som ska länka ihop norra och södra Djurgården är nu igång.söndag 21/10 9:02

Koreansk snabbmatskedja öppnar i Vasastan

Nyheter Vill starta 20 nya restauranger i Stockholm inom två år Hemliga familjerecept och koreanskinspirerad mat. Nu öppnar Kimchistan på Tegnérgatan.lördag 20/10 10:00