Ny klubb öppnar i hamnen

För fem år sedan slumrade kulturföreningen Pepparroots till. Nu, lagom till tioårsjubiléet, har den vaknat. Och det med besked. Nu öppnar föreningen klubb i hamnen.

  • Publicerad 09:20, 3 maj 2018

För tio år sedan bildades kulturföreningen Pepparroots i Enköping. Men de senaste fem åren har föreningen varit vilande.

– Livet kom ifatt oss lite grann, och vi som varit drivande fick annat att göra. Men nu satsar vi igen. Det ska bli riktigt kul, säger Tommy Broo, vice ordförande i den nyväckta kulturföreningen.

Ett gig av många

Den 12 maj kommer föreningen att arrangera sitt första arrangemang efter uppehållet. Och platsen blir Lambert Hall, vid värmeverket i hamnen. Och det utlovas både mat och dryck, vibes och dans.

– Vi gillar lokalen. Och förhoppningsvis blir arrangemanget den 12 maj ett i raden av många, många i lokalen, säger Tommy Broo.

Enligt klubbens representanter upplever de att det finns ett kulturellt tomrum i Enköping. Nu vill den reggae­influerade kulturföreningen lyfta ett kulturliv och musik som kanske inte vanligtvis spelas och finns att tillgå på krogarna i Enköping i dag.

– Vår förhoppning är att skapa en plattform för yngre lokala band och artister, säger Tommy Broo.

Under den första klubben den 12 maj, kommer Enköpings första soundsystem Rumblin bambo, att stå på scenen, tillsammans med inbjudna artister. Utöver livemusik, dans och mat och dryck, arrangeras även turneringar i biljard, bordtennis och dart.

Klubbfester

Men för att kunna få delta på Pepparroots arrangemang krävs att man löser ett medlemskap först. Så varje speltillfälle i Lambert Hall blir ett slutet sällskap.

– Ja, man måste vara medlem. Medlemskap löser man genom att swisha till vårt föreningsnummer vi har på vår Facebook och Instagram, säger Tommy Broo.

De hoppas kunna locka ett 50-tal besökare första gången, för att på sikt komma till samma nivå som tidigare, med omkring 200 gäster per arrangemang.

– Vi tror att det finns många som liksom vi föredrar annat än vanligt dunka-dunka på torget.

Planerar för framtiden

I onsdags samlades styrelsen för Pepparroots Kulturförening i Lambert Hall för att diskutera framtiden. Bland annat dök idén om en endagsfestival i sommar, i Enköping, upp.

– Det hade varit riktigt kul att få till. Vi får återkomma om det. När det blir bestämt, säger Tommy Broo.

Han och ordföranden Joel Öhlund var med även förra gången Pepparroots var aktivt. De flesta andra är nya.

– Det känns kul att vara igång igen, vi får se hur stort intresset är den här gången.

Pepparroots

Pepparroots är en kultur- och musikförening.

Den grundades 19 juni 2008.

Den har varit vilande i fem år.

I mars i år hölls uppstartsmöte och föreningen vaknade till liv.

Ordförande är Joel Öhlund. Vice ordförande är Tommy Broo.

12 maj har klubben sitt första arrangemang – OBS, endast för medlemmar, ansök i god tid.

Klubben har en Facebooksida med senaste nytt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen om knarket: "Vi jobbar effektivt"

Nyheter Enköping har fler anmälda narkotikabrott än andra kommuner. Det innebär inte att det finns mer knark här, enligt Lars Jansson, lokalpolisområdeschef. – Det beror på att vi är mer effektiva, säger han.fredag 19/10 15:10

Dator och guld stals vid inbrott

Nyheter Inbrott i fritidshus i Fjärdhundra.fredag 19/10 10:56