GENERAL. Nina Elmi (till vänster) är festivalarrangör och bokare på Den bästa sommaren, där Jens Lekman (till höger) spelade förra året. Foto: Erik Glaad

Ny kostym för klassisk popfestival

Festivalen Den bästa sommaren kommer inte längre vara ett alternativ till sill och nubben på midsommarhelgen. Nu flyttar festivalen fram en vecka och krymper till en dag.

  • Publicerad 16:38, 11 mar 2020

Indiepopfestivalen Den bästa sommaren på Skå festplats blir inte en midsommarfest i år. Istället blir det en endagsfestival redan 13 juni med hopp om att det ska locka fler än de som letar efter ett alternativt midsommarfirande.

– Vi vill att festivalen ska bli tillgänglig för fler och något som man återkommer till. Inte ett udda inslag som man kommer till bara någon gång, säger festivalarrangören och bokaren Nina Elmi.

Inga artistbokningar har ännu släpps, men klart är att det utöver musiken även i år kommer bli en del konst- och kulturakter.

Våffelfrukost

Förra sommaren hade Skå festplats våffelfrukost och Melodikrysset på lördagarna och det kommer fortsätta även denna sommar.

– Och eftersom festivalen är på en lördag så börjar vi på samma sätt även då. Och så blir det konserter och fest framåt kvällen, säger Nina Elmi.

Information om bokningar och biljettsläpp kommer under våren.

Skå bjuder på bästa sommaren

Skå festplats

Skå festplats byggdes år 1954.

60 år senare tog kulturföreningen Skå festplats över folkparken.

Under somrarna ordnar föreningen bland annat konserter, jazzaftnar, utebio och loppisar.

Festivalen Den Bästa Sommaren såg världens ljus 2015.

Kort säsong för Mälaröbion

Nyheter "Har inte så stora fasta kostnader" Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.måndag 30/3 16:35

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09