GENERAL. Nina Elmi (till vänster) är festivalarrangör och bokare på Den bästa sommaren, där Jens Lekman (till höger) spelade förra året. Foto: Erik Glaad

Ny kostym för klassisk popfestival

Festivalen Den bästa sommaren kommer inte längre vara ett alternativ till sill och nubben på midsommarhelgen. Nu flyttar festivalen fram en vecka och krymper till en dag.

  • Publicerad 16:38, 11 mar 2020

Indiepopfestivalen Den bästa sommaren på Skå festplats blir inte en midsommarfest i år. Istället blir det en endagsfestival redan 13 juni med hopp om att det ska locka fler än de som letar efter ett alternativt midsommarfirande.

– Vi vill att festivalen ska bli tillgänglig för fler och något som man återkommer till. Inte ett udda inslag som man kommer till bara någon gång, säger festivalarrangören och bokaren Nina Elmi.

Inga artistbokningar har ännu släpps, men klart är att det utöver musiken även i år kommer bli en del konst- och kulturakter.

Våffelfrukost

Förra sommaren hade Skå festplats våffelfrukost och Melodikrysset på lördagarna och det kommer fortsätta även denna sommar.

– Och eftersom festivalen är på en lördag så börjar vi på samma sätt även då. Och så blir det konserter och fest framåt kvällen, säger Nina Elmi.

Information om bokningar och biljettsläpp kommer under våren.

Skå bjuder på bästa sommaren

Skå festplats

Skå festplats byggdes år 1954.

60 år senare tog kulturföreningen Skå festplats över folkparken.

Under somrarna ordnar föreningen bland annat konserter, jazzaftnar, utebio och loppisar.

Festivalen Den Bästa Sommaren såg världens ljus 2015.

En halv miljon ska öka ungas trygghet i sommar

Nyheter ✓Aktiviteter ✓Anställer personal ✓Feriejobb utomhus Inställda arrangemang och mer fritid riskerar att resultera i stök och otrygg miljö bland Mälaröarnas ungdomar. Det menar Lena Törnblom Löfquist, samordningschef i Ekerö. Nu läggs 500 000 kronor på...tisdag 26/5 11:40

Jungfrusund laddar för stortävling i minigolf

Nyheter Men brasklappar för coronaviruset Ett drygt år efter öppningen väntar stortävling på minigolfbanan i Jungfrusund. I slutet av augusti är planen att landets bästa ska göra upp i inofficiella SM i minigolf.måndag 25/5 11:30

Bakom kulisserna på slottsteatern som tystnade

Nyheter "Den här teatern är unik i världen" Om allt varit som vanligt hade intensiva repetitioner inför sommarens föreställningar pågått för fullt på Drottningholms slottsteater. Istället står huset tyst och tomt. Vi tittar in bakom kulisserna...fredag 22/5 14:21

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt