GENERAL. Nina Elmi (till vänster) är festivalarrangör och bokare på Den bästa sommaren, där Jens Lekman (till höger) spelade förra året. Foto: Erik Glaad

Ny kostym för klassisk popfestival

Festivalen Den bästa sommaren kommer inte längre vara ett alternativ till sill och nubben på midsommarhelgen. Nu flyttar festivalen fram en vecka och krymper till en dag.

  • Publicerad 16:38, 11 mar 2020

Indiepopfestivalen Den bästa sommaren på Skå festplats blir inte en midsommarfest i år. Istället blir det en endagsfestival redan 13 juni med hopp om att det ska locka fler än de som letar efter ett alternativt midsommarfirande.

– Vi vill att festivalen ska bli tillgänglig för fler och något som man återkommer till. Inte ett udda inslag som man kommer till bara någon gång, säger festivalarrangören och bokaren Nina Elmi.

Inga artistbokningar har ännu släpps, men klart är att det utöver musiken även i år kommer bli en del konst- och kulturakter.

Våffelfrukost

Förra sommaren hade Skå festplats våffelfrukost och Melodikrysset på lördagarna och det kommer fortsätta även denna sommar.

– Och eftersom festivalen är på en lördag så börjar vi på samma sätt även då. Och så blir det konserter och fest framåt kvällen, säger Nina Elmi.

Information om bokningar och biljettsläpp kommer under våren.

Skå bjuder på bästa sommaren

Skå festplats

Skå festplats byggdes år 1954.

60 år senare tog kulturföreningen Skå festplats över folkparken.

Under somrarna ordnar föreningen bland annat konserter, jazzaftnar, utebio och loppisar.

Festivalen Den Bästa Sommaren såg världens ljus 2015.

Visa merVisa mindre

Inga SL-automater på Mälaröarna

Nyheter Hänvisar till nya betalningssätt framöver Flera oppositionspartier vill att Ekerö kommun ska sätta upp SL Access-automater runtom på Mälaröarna. Något som Mälaröalliansen inte tycker behövs. Beslut tas på tisdag.måndag 21/9 16:55

Många felparkerade bilar på Ekerö

Nyheter Kommunen kan inte göra något Ekerö kommun har fått mycket samtal om långtidsuppställda fordon. Något som de ofta inte kan göra något åt då det inte är deras mark.måndag 21/9 11:36

Nu fortsätter arbetet med tunneln på Lovön

Nyheter Ny entreprenör för Förbifarten på plats En ny entreprenör är i dagarna på plats för att slutföra tunnelarbetet under Lovön. Sommaren 2023 beräknas sprängningsarbetet vara klart.torsdag 17/9 16:59