Tito och Kiko, båda kockar på La Tonteria. Kiko och Sara äger restaurangen tillsammans. Foto: Sara Sjöström

Ny krog i Vasastan satsar på spansk tapas

Här är Vasastans nya kvarterskrog med mat från norra Spanien.

  • Publicerad 15:29, 8 okt 2018

Sara Sjöström har tillsammans med sin fästman Venancio "Kiko" Francisco öppnat La Tonteria på Rådmansgatan i Vasastan. La Tonteria serverar tapas och mat med inspiration från flera områden i norra Spanien.

Paret har sedan tidigare Tutto Bello vid Tegnérlunden och stammisarna där önskade fler rätter med skaldjur och kött. Något som det inte fanns utrymme för på restaurangen i Tegnérlunden.

Han öppnar karamellfabrik på Kungsholmen

– Vi har letat lokal i ett år och nu blev den här i Vasastan ledig och vi slog till direkt. Och till råga på allt är det ett stenkast från där vi bor. Något som underlättar eftersom att jag just nu är mammaledig, säger Sara Sjöström.

La Tonteria har nu varit öppen i två veckor och responsen har enligt Sara varit jättebra.

– Tanken var ju att erbjuda Vasastan en kvarterskrog dit man kan gå för både en enklare tapas-middag under en vardag eller en långsittning på helgen. Ett ställe dit människor i området kan gå och äta autentisk spansk mat på ett mysigt ställe, säger Sara Sjöström.

Kockarna är från Spanien

På La Tonteria erbjuds gambas a la ayo, oxfile med anklever, hjärtmusslor med salsa espinaler och flera vegetariska och veganska alternativ.

– Kockarna heter Kiko och Tito och är båda från Spanien. Och feedbacken från både stammisar, spanjorer och nya gäster har varit superbra, säger Sara Sjöström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00