Tito och Kiko, båda kockar på La Tonteria. Kiko och Sara äger restaurangen tillsammans. Foto: Sara Sjöström

Ny krog i Vasastan satsar på spansk tapas

Här är Vasastans nya kvarterskrog med mat från norra Spanien.

  • Publicerad 15:29, 8 okt 2018

Sara Sjöström har tillsammans med sin fästman Venancio "Kiko" Francisco öppnat La Tonteria på Rådmansgatan i Vasastan. La Tonteria serverar tapas och mat med inspiration från flera områden i norra Spanien.

Paret har sedan tidigare Tutto Bello vid Tegnérlunden och stammisarna där önskade fler rätter med skaldjur och kött. Något som det inte fanns utrymme för på restaurangen i Tegnérlunden.

Han öppnar karamellfabrik på Kungsholmen

– Vi har letat lokal i ett år och nu blev den här i Vasastan ledig och vi slog till direkt. Och till råga på allt är det ett stenkast från där vi bor. Något som underlättar eftersom att jag just nu är mammaledig, säger Sara Sjöström.

La Tonteria har nu varit öppen i två veckor och responsen har enligt Sara varit jättebra.

– Tanken var ju att erbjuda Vasastan en kvarterskrog dit man kan gå för både en enklare tapas-middag under en vardag eller en långsittning på helgen. Ett ställe dit människor i området kan gå och äta autentisk spansk mat på ett mysigt ställe, säger Sara Sjöström.

Kockarna är från Spanien

På La Tonteria erbjuds gambas a la ayo, oxfile med anklever, hjärtmusslor med salsa espinaler och flera vegetariska och veganska alternativ.

– Kockarna heter Kiko och Tito och är båda från Spanien. Och feedbacken från både stammisar, spanjorer och nya gäster har varit superbra, säger Sara Sjöström.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stockholm får hastighetsstyrda SL-bussar

Nyheter Fjärrstyrning ska förhindra chaufförer att köra för fort Bussar som automatiskt sänker hastigheten, till exempel utanför skolor och förskolor. Det är snart standar på SL:s bussar i Stockholm, enligt Keolis.tisdag 11/12 21:00

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50