SEMESTERVIBB. Nyöppnade Garito Social Club vill glamma upp Folkungagatan med somriga drinkar och härlig Miami-vibb. På bild, ägaren Bosse Garcia och kocken Sander. Foto: Sophie Stigfur

Ny krog på Söder ska ta gästerna till Miami

Pulsådern på Söder förtjänar mer än att vara en sunkbillig öl-stripp. Det anser i alla fall krögaren Bosse Garcia, som med nyöppnade Garito Social Club vill få det hippa SoFo-folket att vallfärda upp från Skånegatan.

  • Publicerad 11:34, 12 mar 2018

Neonskyltar i rosa och turkos, porlande margaritas och mojitos och plockmat som "disco fries" och mini-tacos som med fördel ätes med händerna. Köket i den nyöppnade restaurangen Garito Social Club på Folkungagatan 81 ska spegla stämningen av en härligt avslappnad semester på varmare breddgrader.

– Jag kallar det “pacific streetfood”. Att komma hit ska kännas som en solsemester i Miami, säger krögaren Bosse Garcia.

"Vill lyfta nivån på gatan"

Själv började han sin karriär inom krogbranschen som bartender på Koh Phangan på Skånegatan, och har sedan dess bland annat drivit restaurang Matkultur i Ersta, Backa Grand i Sjöstan och Brewbar på Magnus Ladulåsgatan. Så en sak är säker, killen kan sitt Södermalm. Och han tycker Folkungagatan allt kan ta och lyfta sig ett par snäpp.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Den här gatan är ju känd för att vara en billig öl-stripp med 29 spänn per bärs och då får man också en viss publik. Men vi ligger ju faktiskt precis vid SoFo där det finns ett annat klientel, som kanske hellre vill dela en flaska bubbel efter jobbet i en skön laidback-stämning. Vi vill lyfta nivån på gatan helt enkelt, locka upp Skånegatan-folket till oss.

Här är stans första afghanska restaurang

Ska få bort macho-vibben

Bosse Garcia tycker också det blivit ett lite väl grabbigt inom krogvärlden de senaste åren, med fokus på blodiga burgare och hembryggd öl.

– Vi vill komma bort från allt det där, ha ett lättsamt soligt ställe med skön 80-talsvibe och mjuka latinorytmer, inte det där ruffiga hårda. Easygoing!

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under den vecka som Garito Social Club hittills haft öppet är det dock inte många som letat sig in den färgglada lokalen. Men Bosse Garcia sätter stort hopp till våren, inte minst när det är dags att sätta upp uteserveringen första april

– Det kommer bli härligt, vi har ju solen på vår sida gata hela dagen. Vi får hoppas snön är borta tills dess bara, säger han och skrattar.

Nyöppnat: Garito Social Club

Garito Social Club har öppet 17-23.

Garito betyder ungefär "gambler" på spanska.

Ligger på Folkungagatan 81.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.