Barchef Luisa Sartoretto tillsammans med restaurangchef Markus Nord.

Ny krog vill liva upp öde delen av Hornsgatan

Gänget bakom det nyöppnade Beer n’ Play planerar att liva upp den döda delen av Hornsgatan med ett lekland för vuxna. Här finns arkadhall, shuffleboard och ett ändlöst sortiment öl från världens microbryggerier.

  • Publicerad 19:30, 13 jun 2019

På Hornsgatan 138, där det tidigare låg en Ica-affär, har en stor lokal länge gapat tom. Nu intas lokalen av ett lekland för vuxna. Här finns gamla klassiska arkadspel, flipper och biljardbord. Här finns en basketmaskin, en boxningsboll och shuffleboard. Men lika mycket som Beer n’ Play är en plats för lekar är det också en plats för hantverksöl.

– Vi är inte en sportbar med billig öl. Lager för 29 spänn gör barerna intill så bra. Vi är en plats för öl som hantverk, säger Luisa Sartoretto som är barchef på Beer n’ Play.

– Och jag vill se öl som demokratiskt. Det ska finnas öl för alla smaker och för alla plånböcker. Sedan kommer matcherna också att gå på storbildsskärmarna här.

Här finns öl med smak av lönnsirap och pekan, blåbär och lavendel, och ale lagrad med Rieslingdruvor. Genom en glasruta sett från shuffleboard-spelen finns ett rum fyllt av öltunnor. Och köket rymmer vedugnar för att göra Napoletansk pizza.

– I matväg satsar vi på streetfood och fina råvaror. Hemgjord korv med färskt korvbröd från bageriet intill, Napoletansk pizza och burgare av ärtor och rödbeta, säger kökschefen Markus Nord.

– Jag är inte jätteimponerad av det här området men jag tänker mig att vi kan vara en brygga på Hornsgatan. En destination som erbjuder nånting unikt, fortsätter han.

Plats för många på Beer n' Play's uteservering.