Nyöppnat. Bistro Blå Hörnan öppnade förra veckan i Norra Ängby och erbjuder husmanskost. Foto: Privat/Mostphotos

Ny kvarterskrog satsar på husmanskost

En blå kopp har blivit ersatt med en blå hörna. Förra veckan slog den nya lunchrestaurangen upp portarna i Norra Ängby.

  • Publicerad 11:39, 15 jan 2020

Det är på Långskeppsgatan 1 som det gamla kaféet Blå Koppen förut höll till. Men de har flyttat ut, och nya ägare har tagit över, under namnet Bistro Blå Hörnan.

– Det en tjej från Ungern som äger stället, Nicole, och hon har varit i restaurangbranschen länge i Budapest. I köket är vi två killar som brassar käk, säger Rafael Silviera, en av kockarna.

Bistro Blå Hörnan öppnade den 7 januari, och även om det är ett nytt ställe, har restaurangen valt att behålla mycket av den gamla interiören.

– Det är en gammal lokal med 50-talskänsla. Vi har valt att behålla golvet och originalväggarna, de är charmiga. Sedan har vi dekorerat med lite ramar och målningar, exempelvis på Greta Garbo, säger Rafael Silviera.

Satsar på lunchmeny

Han berättar att han har erfarenhet av många olika länders kök, men att husmanskost är det de tror går hem hos gästerna. Främst är det luncherna det läggs mest krut på, men planen är att senare ha en kvällsmeny.

– På måndagar och tisdagar stänger vi efter lunch. Resten av veckan har vi kvällsöppet till klockan 23, säger Rafael Silviera.

Vad har ni fått för respons?

– Folk har varit så vänliga. I fredags fick vi slut på mat. Jag har jobbat som kock i 25 års tid, och det var första gången i mitt liv som jag sa det till gästerna, och de svarade ”men vad roligt att det går bra för er”, säger Rafael Silviera.